Hi, sziasztok meg minden, azt hiszem a topik címe remekül összefoglalja a problemuszomat! Sóval s tetvvel, lett egy laptopom, aminek a felbontása 1600*900. Migráltam is rá a régi rendszeremet, minden remek, de ilyen felbontás mellett a LO „rendszerüzenetei” rém apróbetűsek, ami szegíny vén szemeimnek éppenséggel nem a legelőnyösebb. Amúgy természetesen ez nem csupán a LO sara, mert más progiknál is előfordul e gond, például Firefox, de az nem igazán izgat, mert úgyis rég hotkeyekkel használom, amikor meg valami weboldal apró, addig nyomkodom a Ctrl-+ gombot amíg oké nem lesz.
A LO esetén azonban ez nem ilyen eccörű, mert bár a doksikban akármikor módosíthatom a stílusokat, sőt, e remek szoftvernél eleve szabályozható a doksi nagyítása is (itt fejezném ki a tiszteletemet aziránt aki ezt megcsinálta: a menüből kiválasztható "Optimális" kivétel nélkül mindig remekül megfelelt eddig, nem kell a fejemet törni a nagyítás mértékén, szóval köszi érte!) de ami a menük betűméretét illeti, na az tök gáz. És ez messze nagyobb gond mint mittudomén a böngészőben, mert bár általában a LO is hotkey-ekkel használtatik nálam, de NÉHA, sőt viszonylag gyakran azért kell valami ritkább funkció a menükből is! Pláne a "Legutóbbi dokumentumok" listát gyakran használom...
Szóval a kérdésem mindössze annyi hogy ezt miként tudnám beállítani nála nagyobbra. Semmi baj ha a többi program esetén nem változik semmi, sőt, kifejezetten örülnék egy csak a LO-t érintő megoldásnak. Pláne akkor, ha meg lehetne oldani úgy, hogy valami .config fájlt írkálok át text editorral. Nem félek az ilyesmitől, csak azért tényleg elég legyen hozzá TEXT editor és ne hexa editor kelljen...
Nem, nincs ennek érdekében semmiféle vezérlőpult a rendszeremben, nem használok olyasmit hogy KDE, Gnome, Unity, akármi, csak sima DWM ablakkezelőt. Tök jó ez így nekem. Csak azt mondjátok meg léccike, a LO melyik config fájljában kell turkálnom ehhez a varázslathoz! Köszi előre is!
Ja, és amikor azt emlegettem fentebb hogy "LO", akkor a "Writer"-re gondolok, az nem izgat ha a többinél, például Draw, nem változik semmi, alig van rá példa hogy azokat is használjam.
Jelenleg ezt a verziót használom:
Verzió: 4.2.0.2
Build az.: 420m0(Build:2)
A kiadás szállítója: BLFS.