Elszoktad olvasni figyelmesen azt amire válaszolsz?
Igen,
el szoktam olvasni figyelmesen azt
, amire válaszolok.

Az egy más dolog, hogy gyakran csak találgatok (ötletelek) a hibaokokat és a megoldási lehetőségeket tekintve...
Írtam: "Restart után a doksikban a szöveg nyelvénél NEM ÍRT SEMMIT az Apache. Nem is húzott alá semmit.

...
Csak heccből kijelöltem egy bekezdést és beállítottam angol nyelvűnek. (később franciának) Elfogadta nyelvileg helyesnek.

Nem húzta alá."
Ott volt a szövegben, hogy amikor nincs kijelölt nyelv, akkor nem ellenőriz. Amikor volt kijelölt nyelv, akkor ellenőrizte és hibásan azonosította.
Elolvastam, és erre én azt írtam, hogy ha nincs rendesen feltelepítve az adott nyelvi eszköz, akkor az ALÁ NEM HÚZOTT állapot a szövegben
nem azt jelenti, hogy ELFOGADTA helyesnek, hanem azt, hogy nem is foglakozik vele. Ugyanúgy, mint a "Nincs nyelv" opció választásakor.
Tehát, ha én írok valamit
magyarul a nálam telepített verzióban, de átállítom a bekezdés nyelvét "
kazah"-ra (mert a listában látom a "kazah" nyelv nevét, és ki is tudom választani), akkor semmit nem fog aláhúzni a magyar szövegben, hiszen a "kazah" nyelv neve előtt nincs "ABC" jelzés, azaz a nyelvi eszköz (szótár, stb. nincs telepítve nálam a kazah nyelvhez). A különbség csupán annyi a te gépedhez képest, hogy nálad a kérdéses nyelvek az általad adott információk szerint már fel VOLTAK telepítve egyszer, de valami miatt megsérültek a háttértáradon ezek az állományok. Az újraindítás után pedig valószínűleg a hiba detektálása után arra az állapotra állt be a program, hogy "ezek a nyelvek nincsenek telepítve". Ezért nem láttál "ABC" jelzést a nevek előtt.
Így aztán persze hogy nem húzta alá az angolnak vagy franciának "átminősített" szöveg magyar szavait, hiszen nem volt "referenciaszótára" egyik nyelvhez sem. Vagyis az esetleg megsérült nyelvi fájlt nem alkalmazta (szerencsédre), ha pedig az teljesen eltűnt, akkor nem tudta és nem is akarta azt alkalmazni a program. (Gondolom, ez valahogy így működhet...)
Ez esetleg összefügghet a LO eltávolításával.
Nem tudok ilyen hibáról, és nem tudom hogyan, milyen módon távolítottad el a LO-t... nem tudom, hogy van-e közös erőforrás-állománya a két programcsomagnak.
Például ha mindkettő telepítve van, akkor mindkettőben külön fel vannak-e telepítve a nyelvi eszközök (és azoknak minden komponense) vagy van valamennyi rész, ami közös... És hogy azt esetleg az egyik program eltávolításakor vajon miért távolítja el, ha más alkalmazás is igényt tart rá. Ha ilyesmi történt, akkor az hiba. A Windows mindig visít, ha egy eltávolítani kívánt DLL-t más program is használ. Ha ezt a LO/AOO esetében nem hangolták össze a fejlesztők legalább jelzés szinten, az baj lenne.
(Nálam a használható szótárak listája erősen különbözik a két programcsomagban. Mert a AOO a telepítésekor csak a magyar nyelvet rakta fel, és nem foglalkoztam a többi letöltésével és telepítésével, a LO meg telepítéskor felkínálja az összes elérhetőt, és csak ki kell választani azokat, amelyek számomra szükségesek lehetnek.. Ez mindenképpen kényelmesebb megoldás...)