Az oldalstílusban ha az oldal margóját leveszem 0-ra, akkor bitképként be tudom illeszteni a készített képet (most amúgy nem, mert összeomlik...

)
- Igen, a háttérkép csak a margókon belül működik. Tehát gondjaid lesznek az egyéb formázási eszközökkel (és több munkád) ga leveszed a margót 0-ra.
- Soha ne .bmp fájlformátumot használj. Egy ekkora kép az már olyan nagy bájt-méretű, hogy nem csoda, hogy összeomlik a program. Elfogy ugyanis a memória. Emiatt MINDIG optimalizálnod kell a képet, mielőtt beilleszted egy szöveges dokumentumba. Ez azt jelenti, hogy redukálnod kell a felbontást a még elfogadható szintre, csökkentened a színmélységet a milliós szintről 256-ra (ez általában BŐVEN ELÉG), és ráadásul .png, vagy .jpg formátumba kell konvertálnod a képet. Hogy melyikbe célszerűbb az a kép stílusától és tartalmától függ. Általában: fotót .jpg-be, rajzot .png-be célszerű konvertálni.
De ha ezt több száz oldalas páros-páratlan formátumú könyvben szeretném megcsinálni...?
Fontos kérdés:
Ugyanazzal az egy (páros-páratlan oldalstílusnál kettő) képpel szeretnéd ezt megcsinálni, vagy több száz különböző képpel? Utóbbi esetben irdatlanul nagy fájlméreted lesz, emiatt tetű-lassú lesz a program, és valószínűleg a gép memóriája sem fogja bírni.
Készíts több Backup másolatot a szerkesztés menete közben. Mert ennyi képnél nagyobb az összeomlás veszélye. Ehhez használhatod a timeStampCackup kiterjesztést is például:
https://forum.openoffice.org/hu/forum/v ... =22&t=1778
Megoldások:
- A képeket csak a szerkesztés legvégén rakd a dokumentumba...
- ...Természetesen csak erős optimalizálás után. Én az IrfanView programot szoktam optimalizálásra, konvertálásra használni.
- Ha már beraktad a képeket és elrendezted azokat, akkor kapcsold ki a megjelenítésüket. Azok ilyenkor ott maradnak a helyükön, de csak a helyük látszik, emiatt a programnak nem kell berenderelni azokat minden egyes egérgördítésnél, újratördelésnél.