[MEGOLDVA] képaláírás szélessége

Szövegszerkesztő
tzg6sa
Önkéntesek

[MEGOLDVA] képaláírás szélessége

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Sziasztok!

Hogyan lehet a képaláírás visszítes hosszát úgy megnövelni, hogy a kép közben nem méreteződik át?
Ha a keret kiszélesítésével próbálkozom, akkor a kép is átméreteződik.

Egy példán keresztül is bemutatom a problémát:
Adott egy viszonylag keskeny kép, ami nincs körbefuttatva szöveggel. A hozzá tartozó képaláírás viszont vízszintesen több helyet foglalna, mint a kép, ha egy sorba írnánk ki. A kép mindkét oldalán sok hely van. Ez esetben rosszul néz ki, ha a szöveg több, rövid sorba van tördelve, holott elférne egy sorban is. Azt szeretném, hogy a szöveg ilyen esetben egyetlen sorba íródjon ki, úgy hogy a kép mérete ne változzon.

Üdv!
Zoli
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tzg6sa 2008. október 30., csütörtök 17:30-kor.
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
limes

Re: képaláírás szélessége

Hozzászólás Szerző: limes »

Kipróbáltam az előbb, hogyan csinálnám - valamikor már volt ilyesmivel dolgom.
1. Először is széthúzom a keretet olyan szélesre, hogy a szövegnek már optimális legyen. A kép közben megnő. 2. De utána változtatok rajta: megszüntetem a keret kijelölését, jobb klikk a képre - így előjön a Kép menüpont, ahol az előugró ablakban be lehet állítani a kép típusát. Szélesség és magasság se legyen relatív (pipa törlése), de a méretarány maradjon az eredeti (pipa be), majd az Eredeti méret gombra kattintok. És persze alul a Pozíciónál be kell állítani (gondolom, így néz ki szépen), hogy ne balra, hanem középre legyen igazítva vízszintesen a kép. Aztán mehet az OK a kép tulajdonságai ablakban.
Most már csak a felirat szövegét kell középre igazítani, és a keretet alul felhúzni a szöveg alá - mert az a sok soros felirat miatt lefelé megnyúlt.
Remélem, ez segít, ha még magadtól nem jöttél rá.
Ms Windows XP • 2.4.X • MÁSFAJTA
tzg6sa
Önkéntesek

Re: képaláírás szélessége

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Köszönöm! Ez volt a megoldás. Azóta nem is próbálkoztam. Most próbáltam ki 3.0 alatt és ott egyszerűen működik, azaz nem kell semmit állítani, csak kiszélesíteni a keretet, visszaméretezni a képet (nem kell kiszedni a relatív méretek elől a pipát - én korábban 2.4 alatt ezt biztosan nem tettem meg) és csökkenteni a keret magasságát.
Annyi azért szerintem zavaró, hogy a képet újra kell méretezni, de ez legyen a legnagyobb baj!
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
Válasz küldése