Szokás szerint most sem tudok érdemben hozzászólni az adatbázis kezeléssel kapcsolatos problémához.
Viszont a csatolt kép a hibajelzésről megér egy hozzászólást.
- Az idegen tárhelyeken tárolt képek előbb-utóbb eltűnnek. Célszerűbb ide a fórumra feltölteni a képeket. (na jó, tudom, mostanában itt a Fórumon is eltűntek a régebbi képek egy baleset eredményeképpen...)
- Azt is tudom, hogy itt a fájlméret korlát 128 KiB. De 256 színű PNG formátumban a 128 KiB méretben egy igen nagy és igen jó felbontású, kontrasztos képet lehet tárolni. A te képed feliratait a képernyőn felnagyítva, szemüvegben sem nagyon tudom elolvasni.
- Ez utóbbi dolog következik abból, hogy JPG fájlformátumot használsz. Vonalakat, geometriai alakzatokat, szöveget tartalmazó (LineArt típusú) képet eleve mindig PNG vagy GIF formátumba ments. A JPG kompresszió elmosódottá teszi az éles kontúrokat. Ebből következik, hogy - bár megpróbáltam - a JPG fájlodból újra kontúros PNG-t varázsolni lehetetlen.
Példának okáért itt egy mintafájl, ami 115 KiB méretű, 256 színű, 1452x878 pixel méretű. kattints rá, hogy teljes méretben lásd: