Na sziasztok megint, jövök újra a fura igényeimmel... szóval, korábban volt itt nekem a topik hogy kicsinyellettem a betűméretet. (mármint a párbeszédablakokban). Az sikeresen megoldódott, de rájöttem hogy amikor meg akarok nyitni egy fájlt, a nagyobb betűmérethez képest az az ablak amiben ekkor tallózhatok a fájlok közt, túl kicsi. Holott hely volna még rá bőven a képernyőmön!
Próbálkoztam mindennel, keresgéltem még a GTK beállításai közt, biztos én vagyok a hülye de semmit se találtam. Most végül az vált be, hogy a
$HOME/.gtkrc-2.0
fájlban ez áll:
gtk-font-name = "Sherif 16"
(megjegyzem, ha Sherif helyett Sans áll akkor se veszek észre változást - a méret viszont számít).
Magában a LO-ban a méret 150%-ra van állítva, na most jön ami az ablakokkal kapcsolatos:
Az Eszközök/Beállítások/Általános részben beixeltem hogy
LibreOfficeDev párbeszédablakok használata.
(Ezt a verziót használom:
Verzió: 4.2.0.2
Build az.: 420m0(Build:2)
)
Itt jó széles a párbeszédablak, tök jól megfelel, minden, állíthatom az oszlopok szélességét is amit megjegyez! Pompás!
Egyetlen bajom van, s emiatt írok ide: Van egy olyan oszlop, amiben ilyesmik állnak a fájlokról:
Típus
OpenOffice dokumentum
Ez a második oszlop mert elöl ugye a file neve van. Vagy a mappa neve. (ekkor a típus oszlopban is „Mappa” szöveg látható.)
Na és én csak annyit szeretnék hogy ez a "Típus" oszlop ne jelenjen meg. Semmi szükségem rá. Mi a fenének?! Ott a névben a fájl kiterjesztése hogy .odt esetleg .txt vagy .doc vagy akármi, és nem egy nyeretlen kétéves vagyok, az nekem mindent elmond hogy mi a kiterjesztése. Még azt is tudom mi a régi .sxw meg sok más. Sokkal jobb lenne nekem ha az oszlop kihagyásával helyet nyernék. Be lehetne-e ezt állítani valahogyan?
Köszi előre is!