- MS Word-dokumentum.
Ez nem jó hír. Mondjuk azt nem írtad, hogy .doc, vagy .docx.
Nincs, nem létezik ugyanis 100%-os kompatibilitás a szabványos ODF és a soha nem szabványosított bináris .doc formátum között. Soha nem is volt, és soha nem is lesz.
A .docx elvileg egy szabványban lefektetett formátum, csak hát a Microsoft ennek is "megadta a módját": létezik ugyanis egy Strict (szigorú) változata a szabványnak, ahol minden tulajdonság pontosan le van írva, de ezt a változatot NEM TÁMOGATJA TELJESKÖRŰEN a MS Word. És létezik egy Transitional nevű változata a szabványnak, amit viszont a MS akkor és úgy változtat, ahogy csak akar; pont úgy, ahogy a .doc formátum rengeteg al-változata esetén tette...
Használd a natív és szabványos ODF formátumot. Magyar Szabvány, tehát MINDENKINEK el kell fogadnia az abban küldött dokumentumot. A szoftver ingyenes hozzá, tehát MINDENKINEK rendelkezésre áll a hozzá való szerkesztő szoftver.
A programnak ugyanis minden egyes megnyitáskor és mentéskor egy-egy konverziót kell elvégeznie az idegen formátumok esetében, és ráadásul az ebből származó hibák kumulálódhatnak a fájlban.
- Leszámítva ezt a kurziválási anomáliát, nem volt ezzel a verzióval problémám, nem is nagyon kísértem figyelemmel, van-e újabb, ezek szerint igen.
Rengeteg verzió jelent meg a 3.5 óta. Az 5.1.4-nél tartunk jelenleg. A régi verzió abban az esetben jelenthet gondot, ha esetleg abban volt egy ezzel kapcsolatos bug, hiba, akkor azt már senki nem tudja kideríteni, és senki nem fogja javítani. Nekem sincs már telepítve még hordozható változata sem ennek a régi verziónak. Frissítsd mielőbb a programodat. Már csak azért is, mert - bár a 100%-ot lehetetlen elérni - a kompatibilitás is javult azóta, főleg a .docx formátummal.
. Sajnos ezzel a tördelők munkáját megnehezítem, mert nekik kell kibogarászni, mi az, ami még kurzív, és mi az ami már nem.
PDF-ben is küldd el nekik a fájlodat. Abban láthatják, hogy hogyan kell kinéznie a dokumentumnak. Ráadásul az újabb Libreoffice tud PDF-be ODF-et beágyazni: A PDF olvasó szoftverek PDF fájlnak látják a dokumentumot, de ennek ellenére a LibreOffice Writer-rel meg lehet nyitni szerkesztésre is...
Küldtem a címemet, várom a fájlt.