sablon használata
sablon használata
Sziasztok
Ha jól tudom akkor a következő megvalósításához sablont kellene készítenem. Kérlek írjátok le, hogyan tudnám a következőt megoldani:
van egy calc táblázatom amelyből a write dokumentumban a megfelelő helyre szeretném a megfelelő mezők (vezetéknév, keresztnév, irányítószám, város, utca) tartalmát kiíratni, majd nyomtatni. (borítok v körlevelek nyomtatásához hasonlóan, ha jól tudom)
köszi szépen
Ha jól tudom akkor a következő megvalósításához sablont kellene készítenem. Kérlek írjátok le, hogyan tudnám a következőt megoldani:
van egy calc táblázatom amelyből a write dokumentumban a megfelelő helyre szeretném a megfelelő mezők (vezetéknév, keresztnév, irányítószám, város, utca) tartalmát kiíratni, majd nyomtatni. (borítok v körlevelek nyomtatásához hasonlóan, ha jól tudom)
köszi szépen
lubuntu 10.04 • LibreOffice
-
timar
- Önkéntesek
Re: sablon használata
A megoldás a Körlevéltündér. A Writerben a Calc-dokumentumot beállítod adatforrásnak (F4). Az adatforrás mezőit a dokumentum megfelelő helyeire húzkodod, majd elindítod a Körlevéltündért.
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x
Segítséget kérek én is.
Szöveges dokumentumomban amit átszerkesztek és más néven mentek el, cserélődnek a nevek és címek. Hogy tudom megoldani, hogy az elején ha beírom, akkor a dokumentumban kb 5 x előforduló adatokat automatikusan kitöltse, és ha elmentem, csak az erre vonatkozó adatokkal mentse.
Köszönöm előre is.
Szöveges dokumentumomban amit átszerkesztek és más néven mentek el, cserélődnek a nevek és címek. Hogy tudom megoldani, hogy az elején ha beírom, akkor a dokumentumban kb 5 x előforduló adatokat automatikusan kitöltse, és ha elmentem, csak az erre vonatkozó adatokkal mentse.
Köszönöm előre is.
Ms Windows XP • 2.4.X • Ms Windows XP
- Kami
- Önkéntesek
- Kapcsolat:
Mezők használatával.botazoli írta:Segítséget kérek én is.
Köszönöm előre is.
ok, köszi de nekem ez nem megy így.
A neveket nem adatbázisból veszem, hanem én gépelem be.
Mondjuk leegyszerűsítve: az oldal 20. sorába beírok egy nevet, ez a 5. és 10 oldal meghatározott sorában íródjon át a régiről, és ha elmentem más néven, akkor új névvel a most beírt névvel folytassa.
A neveket nem adatbázisból veszem, hanem én gépelem be.
Mondjuk leegyszerűsítve: az oldal 20. sorába beírok egy nevet, ez a 5. és 10 oldal meghatározott sorában íródjon át a régiről, és ha elmentem más néven, akkor új névvel a most beírt névvel folytassa.
Ms Windows XP • 2.4.X • Ms Windows XP
- r4zoli
- Site Admin
Beszúrás>Mezők>Egyéb mezők.. vagy CTRL+F2, Változók fül Típus: Felhasználói mező, Név+Érték megadása annyi mezővel amennyi kell, mindegyik pipával hozzáadni a listához.
A beszúráshoz kiválasztani a listából a kívántat.
Új dokumentum másolat készítése után kattintás a módosítandó mezőre, javítás, jóváhagyás, és az összes ilyen mező értéke az újra vált.
A beszúráshoz kiválasztani a listából a kívántat.
Új dokumentum másolat készítése után kattintás a módosítandó mezőre, javítás, jóváhagyás, és az összes ilyen mező értéke az újra vált.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.