Szerző: Zizi64 » 2015. augusztus 7., péntek 22:40
A mintafájlodat megnyitva azt láttam, hogy a nálam alapértelmezettként beállított 0,8 cm-es tabulátorokkal van teletűzdelve. Ezután átállítottam az alapértelmezett tabulátort a programban 1 cm-re (ez nem a legjobb módja a dokumentum formázásának, sőt: nagyon rossz megoldás!) és szerkesztgettem a dokumentumot; beleírtam, töröltem, jegyzékeket frissítettem, mentettem, bezártam, megnyitottam... Megnyitottam a fájlt 4.3.7 portable és fixen telepített 64 bites 5.0.0.5 verzióval is. Hoztam létre új, üres dokumentumot is, abban is az 1 cm-es Tabulátorok érvényesülnek....
Eljátszogattam több, mint egy órát ilyen módon: a tabulátorok pontosan ott maradtak, ahová állítottam azokat: 1, 2, 3, 4, 5... stb cm-en. ((mindezt a LO 4.4.5.2 portable verzióban végeztem el.))
Jobb lenne, ha a stílusokban állítanád be a tabulátorokat (pl. az Alapértelmezett bekezdésstílusban: ekkor minden olyan bekezdésstílus örökli a Tabulátor beállításokat, amikben te nem állítod a szülő-stílusétól eltérőre.) , vagy még jobb lenne, ha csak abban a Bekezdés stílusban állítanád át a Tabulátor pozíciókat, amiből a többi "tabulátoros" Bekezdés stílust származtatod. És jobb lenne, ha az azonos szintű sorok azonos bekezdés stílusúak lennének. Most nem látom át a logikáját, hogy mi miért pont olyan beállítású, amilyen. Pl: miért van kétféle stílusa a "Routine ..." kezdetű soroknak? Csak mert az egyik közvetlenül a címsor után van, a másik meg "beljebb"?
Vannak olyan kódsorok is, amelyek nem is Tabulátorral vannak pozicionálva, hanem Behúzással. Nem lenne jobb egységesíteni?
((Kódsorokat egyébként is célszerűbb azonos betűszélességű karakterkészletre beállított bekezdés stílusokkal ábrázolni))
Szakaszok, azokon belül hasábok... nem tudom, hogy az általad detektált hiba összefüggésben van-e a dokumentum szerkezetével...
Őszintén szólva valami egyszerűbb példafájlra gondoltam... A sok eltérés elvonja a figyelmet az esetleges valódi problémáról, ami nekem (úgy tűnik) egyáltalán nem jött elő.
Csak ezzel a fájllal jön elő neked a gond, vágy bármelyikkel?
Mit csinálsz olyankor a fájllal, amikor megjelenik nálad a hiba?
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win7x64Prof/W10x64prof: LO6.1.6;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-6.3.3, AOO4.1.6
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címe elejének szerkesztésével - tedd hozzá: [Megoldva].