[MEGOLDVA] túl sok kép

Szövegszerkesztő
tzg6sa
Önkéntesek

[MEGOLDVA] túl sok kép

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Sziasztok!

Biztos sokan találkoztataok már azzal a problémával, hogy ha sok képet tartalmaz a megnyitott dokumentum, akkor a program nagyon lelassul. Ugyanakkor az esetek többségében a dokumentum szerkesztéséhez csak a beillesztéskor van szükség a képek megjelenítésére, azok után már a képaláírás és a keret minden lényeges információt megad. Van-e lehetőség a képmegjelenítés letiltásával gyorsítani a programon?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tzg6sa 2008. május 21., szerda 19:14-kor.
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
antiuhu
Önkéntesek

Re: túl sok kép

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!

1.) Amennyiben a megszokott formátumot szeretnéd használni (a képek látszódjanak) és gyors is maradjon a megjelenítés, akkor a memóriakezelést kell beállítani. Sok kép=sok szükséges memória. Ezt az Eszközök/Beállítások/OpenOffice.org/Memória részen tudod beállítani. Pl.: ha van 100db viszonylag nagy felbontású képed (~1-2MB/db), akkor a memória objektumonként résznél a szükséges legnagyobbat célszerű beállítani. Az OpenOffice.org által használthoz pedig 100db*2MB+még egy kicsit célszerű használni (az előző példánál maradva). Amennyiben sok képletet/Diagramot használunk még, úgy a Beszúrt objektumok gyorsítótára résznél az Objektumok száma kb. egyenlő: képek száma+képletek száma+diagramok száma+(10 - 50 a biztonságra).
Látható, hogy ha tényleg sok képpel/képlettel/diagrammal dolgozol, akkor igen sok memóriára van szüksége az OpenOffice-nak.
Megj.: Ha így van beállítva az OpenOffice, akkor a sok képet tartalmazó fájl megnyitása után még kell egy kicsi várni, hogy a képek betöltődjenek a memóriába. Utána már megfelelő sebességű a szerkesztés.

2.) A képmegjelenítések tiltásával akkor gyorsíthatsz a megjelenítésen, ha nincs elég RAM a gépben (vagy nem szeretnél annyit az OpenOffice-nak adni). A képek tiltásához az Eszközök/Beállítások/OpenOffice.org Writer/Nézet ablakon a megjelenítés résznél szedd ki a pipát a "képek objektumok" elől.

Anti
tzg6sa
Önkéntesek

Re: túl sok kép

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Köszönöm!

Kicsit szégyenlem magam, hogy nem jutott eszembe megnézni a beállítások közt...
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
puho
Önkéntesek
Kapcsolat:

Re: [MEGOLDVA] túl sok kép

Hozzászólás Szerző: puho »

Jó, hogy elolvastam ezt a topicot, mert eddig én sem tudtam, hogy le lehet tiltani a képek megjelenítését. Ezt a dolgot eddig én úgy oldottam meg, hogy az illető dokumentumot, amelyikben sok kép volt elmentettem txt formátumba, és úgy a képeket nem mentette. Megjelent egy párbeszédablak, hogy bizonyos elemek nem menthetők ebbe a fórmátumba, és megkérdezte, hogy akarom folytatni, vagy nem, mondtam neki, hogy igen, és akkor elmentette csak a szöveget txt formátumban.
Windows 10 - LibreOffice 24.8.3
Válasz küldése