Helló!
Mielőtt letöltöttem (open office 3.2) azt olvastam hogy minden más programmal kompatibilis(MS Word,Excel stb.).
Mégis ha el akarom küldeni e-mail-ben csatolt fájlmellékletként senki nem tudja megnyitni. Mi lehet a baj? Tudna vki segíteni?
Wordben írt doksit csak én tudom megynyitni
-
uvoltotapir
Wordben írt doksit csak én tudom megynyitni
openoffice 3.1 a windows vista-??n
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Wordben írt doksit csak én tudom megynyitni
Üdv!
//szerkesztve: az OpenOffice alapesetben is föl van készítve az MSOffice formátumok és a PDF kezelésére, ellenben a konkurens programok csak a saját formátumokat ismerik alapesetben.//
Milyen kimenő formátumot adsz meg a küldéskor?
A harmadik esetben az OpenOffice maga konvertálja a dokumentumot MS Office formátumra. Ennek jósága (ugyanúgy, mint az előzőben említett import kiterjesztés esetében) függhet a tartalom bonyolultságától, egyszerűbb és közepesen bonyolult dokumentum esetében közelíti a 100%-ot.
A PDF-et meg szinte mindenki meg tudja nyitni. (Igaz, szerkeszteni nem nagyon tudja majd) OpenOffice Draw programmal korlátozottan az is szerkeszthető, meg természetesen a formátum kitalálójának programcsomagjával (Adobe, de nem a Reader!) //szerkesztve: Érdekes, hogy az ingyenes PDF Reader-ek letöltésekor senki sem finnyáskodik, az OOo telepítése meg többféle mondvacsinált problémába ütközik sok helyen, főleg cégeknél.//
//szerkesztve: Ha kézzel csatolod a kész dokumentumot az E-mailhez, akkor is azt a kimeneti formátumot csatold, amit tud a címzett olvasni. Azt meg kell vele beszélned, hogy ő milyen formátumokat képes olvasni, vagy szerkeszteni.//
Ha ezeket mind tudtad eddig is, akkor kérjük töltsél fel ide egy makrancoskodó mintadokumentumot!
//szerkesztve: az OpenOffice alapesetben is föl van készítve az MSOffice formátumok és a PDF kezelésére, ellenben a konkurens programok csak a saját formátumokat ismerik alapesetben.//
Milyen kimenő formátumot adsz meg a küldéskor?
A második esetben természetesen csak akkor tudja megnyitni a címzett a küldött dokumentumot, ha neki is van OpenOffice programja (ami ugye neki semmibe se kerül), vagy az MS Office programhoz hajlandó feltelepíteni az ODF import kiterjesztést, (ami - ha már nem keveset költött az MS Office-ra,- csak egy kis munkájába kerül).Küldés:
Dokumentum E-Mailként
E-mail küldés OpenDocument dokumentumként
E-mail küldés MS-Word dokumentumként
E-mail küldés PDF dokumentumként
A harmadik esetben az OpenOffice maga konvertálja a dokumentumot MS Office formátumra. Ennek jósága (ugyanúgy, mint az előzőben említett import kiterjesztés esetében) függhet a tartalom bonyolultságától, egyszerűbb és közepesen bonyolult dokumentum esetében közelíti a 100%-ot.
A PDF-et meg szinte mindenki meg tudja nyitni. (Igaz, szerkeszteni nem nagyon tudja majd) OpenOffice Draw programmal korlátozottan az is szerkeszthető, meg természetesen a formátum kitalálójának programcsomagjával (Adobe, de nem a Reader!) //szerkesztve: Érdekes, hogy az ingyenes PDF Reader-ek letöltésekor senki sem finnyáskodik, az OOo telepítése meg többféle mondvacsinált problémába ütközik sok helyen, főleg cégeknél.//
//szerkesztve: Ha kézzel csatolod a kész dokumentumot az E-mailhez, akkor is azt a kimeneti formátumot csatold, amit tud a címzett olvasni. Azt meg kell vele beszélned, hogy ő milyen formátumokat képes olvasni, vagy szerkeszteni.//
Ha ezeket mind tudtad eddig is, akkor kérjük töltsél fel ide egy makrancoskodó mintadokumentumot!
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
-
uvoltotapir
Kösssz a segítséget de időközben már megoldottam a problémát:))
openoffice 3.1 a windows vista-??n
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
...Esetleg mások számára okulásul leírhatnád, mi volt a problémád, és hogyan oldottad meg.
...még akkor is, ha csak egy banális dolog volt a "hiba" oka...
...Esetleg mások számára okulásul leírhatnád, mi volt a problémád, és hogyan oldottad meg.
...még akkor is, ha csak egy banális dolog volt a "hiba" oka...
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z