Üdv!
1.: Visszakerestem, a napokban valaki éppen amiatt bosszankodott, hogy a
Writeren belül nem módosul egy bekezdés minden, kézzel át/beállított karakterstílusa akkor, amikor a bekezdésre egy másik stílust ráhúzunk. Azt várta el, hogy az új stílus egységes kinézetét vegye fel minden, előzőleg kézzel gondosan különbözőre formázott (dőlt, vastag, aláhúzott) szövegrész.
viewtopic.php?f=6&t=706Te meg (ugyan nem egy programon belül, hanem két program között) azt várod el, hogy MARADJANAK MEG az egyéni, az adott stílus alaptulajdonságaitól eltérő formázások. Most akkor melyik elvárást teljesítsék a program írói?
Csak most próbáltam ki az általad említett funkciót. Úgy látom, a szöveg, bár a címsorokat tekintve a szerkezetét megtartva, de egyebeket tekintve egyszerű formázatlan szövegként megy át az Impressbe, és ott felveszi az alapértelmezett stílusok tulajdonságait.
De ha egyszerű Ctrl-C, Ctrl-V -vel viszed át a Writerből a szöveget az Impress vázlat nézetbe, akkor az egyéni módosított stíluselemek megmaradnak, a fő stílusjegyek persze így is az Impressben alapértelmezett, vagy az általad (az Impressben) beállított stílushoz fognak igazodni. (Hátrány, hogy így nekem nem sikerült a címsorokkal elválasztott bekezdéseket automatikusan külön diákra szétválogatni, azt kézzel kellett megtennem.)
...Ennyit tudok (most már) a dologról...