Sziasztok!
Környezet: WinXP
Modul: OOO 3.2 RC4 - Writer
Mivel angolul nem beszélek, így ide teszem fel a következő problémával kapcsolatos kérdésemet - mellékelve a példaállományt.
Arról van szó, hogy ha a megadott dokumentumban lévő hivatkozást kijelölitek és formátumecsettel átviszitek az alatta lévő sorra a formázást, akkor bizony az automatikus javítás funkció mintha megszűnne létezni. Ezt a bekezdés végén ki is lehet próbálni, például: -- nem javítja hosszú kötőjellé...
Ez a formázás annyira agresszíven beeszi magát, hogy még az sem segít, ha a példasoron Formátum - Alapértelmezett formázást alkalmazzuk, meg a stílusváltásra sem reagál... Megszabadulni tőle nem egyszerű.
Ha valaki megnézné és jogosnak találná a problémát, megköszönném ha bejelentené!
Másik probléma szintén a Writerrel kapcsolatos. Ha készítesz egy olyan táblázatot, ami nagyobb a képernyőn látható szövegtükör méreténél, akkor a sorok kijelölése egér segítségével lehetetlenné válik.
Amint eléri a látható terület alját, nem gördíti a képernyőt - és vele a táblázat eddig nem látható részét -, hanem a kijelölést elkezdi a táblázat tetejéről visszavenni (visszatörölni). Érdekes jelenség, érdemes kipróbálni...
Ha valaki megnézné és jogosnak találná a problémát, megköszönném ha bejelentené!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Formátumecset hiba...
- Bendegúz
- Önkéntesek
Formátumecset hiba...
- Csatolmányok
-
- Névtelen 1.odt
- Formátumecset hiba
- (8.49 KiB) Letöltve 185 alkalommal.
Linux Mint
LibreOffice
LibreOffice
- r4zoli
- Site Admin
Re: Formátumecset hiba...
Én RC5-ben próbáltam és működött az átalakítás.hivatkozást kijelölitek és formátumecsettel átviszitek az alatta lévő sorra a formázást, akkor bizony az automatikus javítás funkció mintha megszűnne létezni. Ezt a bekezdés végén ki is lehet próbálni, például: -- nem javítja hosszú kötőjellé...
A hiperlinket nem lehet az alapértelmezett formázással kiszedni, amúgy az alap értelmezett formázás működik.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
- Bendegúz
- Önkéntesek
Szia!
Én RC5-ben próbáltam és működött az átalakítás.
Az átalakítás működik - nem azzal van a gond-, csak az ezzel a formázással megformázott bekezdésekben már nem működik az Automatikus javítás. Kipróbálhatod, a bekezdés végén szóköz és --, majd szóköz. Nem lesz belőle hosszú kötőjel.
A hiperlinket nem lehet az alapértelmezett formázással kiszedni, amúgy az alap értelmezett formázás működik.
Azért kellene valahogy megszüntetni a hiperlink szerűségét, hogy az Automatikus javítás újra működjön...
A táblázatos dolgot nem nézted meg véletlenül?
RC5 most jön lefelé, megnézem abban is mi újság...
...megnéztem, de nem jó abban sem.
Mellékelek egy képet, hátha így érthetőbb a probléma.
Én RC5-ben próbáltam és működött az átalakítás.
Az átalakítás működik - nem azzal van a gond-, csak az ezzel a formázással megformázott bekezdésekben már nem működik az Automatikus javítás. Kipróbálhatod, a bekezdés végén szóköz és --, majd szóköz. Nem lesz belőle hosszú kötőjel.
Azért kellene valahogy megszüntetni a hiperlink szerűségét, hogy az Automatikus javítás újra működjön...
A táblázatos dolgot nem nézted meg véletlenül?
RC5 most jön lefelé, megnézem abban is mi újság...
...megnéztem, de nem jó abban sem.
Mellékelek egy képet, hátha így érthetőbb a probléma.
Linux Mint
LibreOffice
LibreOffice
- r4zoli
- Site Admin
Azt a dokumentumot kellene feltenni amiben a hiba van, úgy talán könnyebb megnézni, és alkalomadtán csatolható a hiba bejelentéshez.
De alapvetően el kell felejteni a formátum ecsetet a bekezdések formázásakor, és a stílusokat használni.
De alapvetően el kell felejteni a formátum ecsetet a bekezdések formázásakor, és a stílusokat használni.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
- Bendegúz
- Önkéntesek
Az első hozzászólásban csatoltam...
Nincs különleges dokumentum amiben csinálja, mert mindegyiknél ez van... ...egy frissen nyitott üres doksinál is.
Nincs különleges dokumentum amiben csinálja, mert mindegyiknél ez van... ...egy frissen nyitott üres doksinál is.
Linux Mint
LibreOffice
LibreOffice
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
Letöltöttem a példafájlodat, de szerintem úgy működik, ahogy kell.
(Legalábbis a hiperhivatkozást tekintve.)
Ha egy tetszőleges szövegre ráecseteled egy hiperhivatkozás tulajdonságait, akkor az azzá is válik. A hiperhivatkozásban pedig nem szabad működni a javító funkcióknak, mert azok a legritkább esetben felelnek meg a nyelvtani szabályoknak. Jól néznénk ki, ha pl. automatikusan kijavítaná magyar ékezetesre az ékezet nélkül írt magyar weblap címeket.
A tulajdonság változást vissza lehet vonni, ha véletlenül került egy nem hivatkozásnak szánt bekezdésre.
Ha ezt a sor (bekezdés végén tetted, és "Enter"-rel, vagy csak simán folytatod a megváltoztatott tulajdonságú szöveget, akkor természetesen azzal a tulajdonsággal folytatja az írást. Ez valószínűleg azért így történik, mert a formátumecset használatával egyben magát az "Alapértelmezett" BEKEZDÉS, vagy KARAKTER-FORMÁTUM stílust módosítod, és a továbbiakban a módosított stílus tulajdonságai érvényesülnek.
Használd az "Internet hivatkozás" KARAKTER FORMÁTUM stílust! (Még mielőtt módosítanád az "Alapértelmezettet.) Az "Internet-hivatkozás" stílus tovább ecsetelésekor is természetesen az ecsetelt stílusban folytatja az írást a Writer egy új bekezdésben (vagy ugyanabban a sorban; de ez esetben, ha az "Alapértelmezett" stílust ráhúzod az újabb bekezdésre, akkor annak tulajdonsága visszavált az eredeti állapotú (aláhúzatlan... stb.) Alapértelmezett stílusra.
Ötlet (másik megoldás): csak akkor ecseteld rá egy szövegrészre a kívánt tulajdonságot, ha már szóközt, vagy tabulátort és több karaktert beírtál a módosítandó rész után. Ez esetben csak a kívánt rész kapja meg a tulajdonságokat, a folytatás nem!
Letöltöttem a példafájlodat, de szerintem úgy működik, ahogy kell.
(Legalábbis a hiperhivatkozást tekintve.)
Ha egy tetszőleges szövegre ráecseteled egy hiperhivatkozás tulajdonságait, akkor az azzá is válik. A hiperhivatkozásban pedig nem szabad működni a javító funkcióknak, mert azok a legritkább esetben felelnek meg a nyelvtani szabályoknak. Jól néznénk ki, ha pl. automatikusan kijavítaná magyar ékezetesre az ékezet nélkül írt magyar weblap címeket.
A tulajdonság változást vissza lehet vonni, ha véletlenül került egy nem hivatkozásnak szánt bekezdésre.
Ha ezt a sor (bekezdés végén tetted, és "Enter"-rel, vagy csak simán folytatod a megváltoztatott tulajdonságú szöveget, akkor természetesen azzal a tulajdonsággal folytatja az írást. Ez valószínűleg azért így történik, mert a formátumecset használatával egyben magát az "Alapértelmezett" BEKEZDÉS, vagy KARAKTER-FORMÁTUM stílust módosítod, és a továbbiakban a módosított stílus tulajdonságai érvényesülnek.
Használd az "Internet hivatkozás" KARAKTER FORMÁTUM stílust! (Még mielőtt módosítanád az "Alapértelmezettet.) Az "Internet-hivatkozás" stílus tovább ecsetelésekor is természetesen az ecsetelt stílusban folytatja az írást a Writer egy új bekezdésben (vagy ugyanabban a sorban; de ez esetben, ha az "Alapértelmezett" stílust ráhúzod az újabb bekezdésre, akkor annak tulajdonsága visszavált az eredeti állapotú (aláhúzatlan... stb.) Alapértelmezett stílusra.
Ötlet (másik megoldás): csak akkor ecseteld rá egy szövegrészre a kívánt tulajdonságot, ha már szóközt, vagy tabulátort és több karaktert beírtál a módosítandó rész után. Ez esetben csak a kívánt rész kapja meg a tulajdonságokat, a folytatás nem!
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].