[MEGOLDVA] LO betöltése rendszerindításkor - telepítési beállítása

Telepítési/installálási problémák megbeszélése
Avatar
Gaja
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2008. augusztus 14., csütörtök 23:24

[MEGOLDVA] LO betöltése rendszerindításkor - telepítési beállítása

Hozzászólás Szerző: Gaja »

Ahoj!

Olyan régi problémára keresek megoldást, ami nem túl zavaró, csak a frissítések során mindig előkerül.
Mikor letöltök egy új verziót és telepítem azt, a telepítőben van egy olyan opció, hogy "LibreOffice X.x.x.x betöltése a rendszerindításkor", ami alapból nincs bepipálva. Én ezt be szoktam pipálni, mivel szeretném, ha az LO mindig gyorsan elérhető lenne.
Telepítés elkészül, belépek a programba az asztalon elhelyezett ikonnal, majd az "Eszközök/Beállítások" menüben, az "Általános" fülön azt látom, hogy a "LibreOffice betöltése a rendszer indításakor" bejegyzés nincs bepipálva és a gyorsindító sem indult el.
Bepipálom, leokézom, kilépek a programból, majd ismét elindítom, és lássatok csodát, a gyorsindító is elindul.
A kérdésem az, hogy a telepítőben bepipált pontnak milyen hatása van a beállításokra? Mert tapasztalataim szerint ennél a pipánál semmi nem történik. Nem tudom, hogy ez hiba-e, vagy csak "feature", de jó lenne, ha a telepítő bepipálása és a program első indítása esetén a gyorsindító is elindulna a megadott beállítások szerint. Vagy ez csak akkor lenne érvényes, ha magát az operációs rendszert is újraindítom? Ezt az utóbbit viszont nem tudnám értelmezni, hiszen a program telepítése után nem kell az oprendszert újraindítani.
Tud valaki értelmes magyarázatot adni erre az anomáliára?
Előre is Köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gaja 2022. szeptember 19., hétfő 16:25-kor.
Gaja

MS Windows 11 64bit • aktuális LibreOffice verzió ;-)
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
Hozzászólások: 3940
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest

Re: LO betöltése rendszerindításkor - telepítési beállítása

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Nagyon ritkán telepítek permanens verziót, de persze a mindennapokban olyat használok otthon is, a cégnél is. A hordozható verzióknál meg ilyen - tudtommal - nincs. (A fórumkérdésekhez - az ittani, az angol és a LO fórumhoz) a legkülönfélébb verzióval való tesztelés szükséges.)
Ráadásul - emlékeim szerint - én nem is foglalkoztam a legutóbb több gépre telepített 6.1.6 verziónál azzal, hogy legyen, vagy ne legyen gyors-indítás a rendszerindításkor. Így aztán ebben nem igazán tudok segíteni. De ha ez egy reprodukálható hiba (több verziónál; a legújabbnál is) előfordul, akkor az az egyetlen út látszik járhatónak, hogy jelented a hibát a fejlesztők felé:

http://libreoffice.hu/hibabejelentes/

(...Ha ezt még nem tette meg valaki. Ha már igen, akkor szólj hozzá, erősítsd az igényt a javításra.)

Tudod: ez itt egy Felhasználó segít a Felhasználónak" fórum, itt ritkán járnak még a magyar fejlesztők is.
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win10x64Prof/W7x64P: LO6.1.6-6.4.7;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.3.5, AOO4.1.13
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
Hozzászólások: 3940
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest

Re: LO betöltése rendszerindításkor - telepítési beállítása

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Egy apró ötletem van csupán: "Frissítést" írtál, nem Tiszta telepítést. Azaz, a régi profil megtartásával telepítettel, ha jól értem. Az abban eltárolt beállítások esetleg felülírják, vagy negálják a telepítőben bepipált opciót? Egyik se lenne jó, mert hiszen akkor újabb nyelvet telepíteni, vagy egyéb nagyobb lélegzetű változtatást se lehetne végezni a Telepítő segítségével.

De azért egy-két próbát talán ez megér (neked). Próbálj "Tisztán" és "Frissítősen" is telepíteni: hogy lásd van-e különbség. (A profil könyvtárát máshová elmásolva meg tudod azt őrizni a visszaállításhoz, hogy a makróid, egyedi beállításaid ne vesszenek el...)
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win10x64Prof/W7x64P: LO6.1.6-6.4.7;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.3.5, AOO4.1.13
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Avatar
Gaja
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2008. augusztus 14., csütörtök 23:24

Re: LO betöltése rendszerindításkor - telepítési beállítása

Hozzászólás Szerző: Gaja »

Telepítettem tisztán is, vadonatúj, "szűz" gépre, többre is, ott is ugyanez a jelenség, úgyhogy nem hiszem, hogy ez valami előző beállítás átvétele. Megnézem a hibajelentést, mert szerintem ez akkor valami hiba lehet. Köszönöm a segítségedet!
Gaja

MS Windows 11 64bit • aktuális LibreOffice verzió ;-)
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
Hozzászólások: 3940
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest

Re: LO betöltése rendszerindításkor - telepítési beállítása

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

A "quickstarter after installation" szavakra keresve:
https://bugs.documentfoundation.org/bug ... stallation

Rögtön az első találat:
https://bugs.documentfoundation.org/sho ... i?id=75767


(tényleg elég régi hibának tűnik...)
Valószínűsítem, hogy mivel nem súlyos, és könnyen megkerülhető ez a hiba, nem nagyon veselkedett neki egy fejlesztő se. (Vagy valamiért nehezen javítható, de ez szerintem nem valószínű...)
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win10x64Prof/W7x64P: LO6.1.6-6.4.7;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.3.5, AOO4.1.13
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Avatar
Gaja
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2008. augusztus 14., csütörtök 23:24

Re: LO betöltése rendszerindításkor - telepítési beállítása

Hozzászólás Szerző: Gaja »

Igen, ezt találtam én is...
Akkor várok... :( Talán egyszer megoldódik...
Köszönöm a segítséged!
Gaja

MS Windows 11 64bit • aktuális LibreOffice verzió ;-)
Válasz küldése