Próbáltam megtudni milyen lehetőségk állnak még a számomra. Eközben téged kérdeztelek.
Nem tudok olyan előre definiált, beépített lehetőségekről, amelyek úgy szúrnak be sort, hogy a fölötte lévő képleteket másolják és/vagy továbbfejlesztik, de a sima adatok helyét üresen hagyja. (Ez túl egyedi funkció lenne, ezt a felhasználónak kell megírni).
Amit javasoltam, az is csak onnan tudom, hogy KIPRÓBÁLTAM neked/helyetted. Ezt te is megteheted. Súgó és jó néhány ingyenes könyv is rendelkezésedre áll:
http://libreoffice.hu/konyvek/ .
Az efféle "adatbázis bővítés jellegű" feladatot én egyébként egyszerűen kézzel, vagy egyedileg automatizálva makrók segítségével végzem az olyan feladataimnál, ahol hasonló funkcióra van szükségem.
De ez inkább Adatbázis-kezelési feladatnak tűnik, abban viszont nem tudok segíteni neked, mert egyáltalán nem használom a Base alkalmazást.
Én annak idején az Excel súgójából tanultam a táblázatkezelő programok használatát, mert az első OOo verzióknak még súgója sem volt. A fórumokra is tanulás céljából iratkoztam fel, de hamar rá kellett jönnöm, hogy folyton kérdezés helyett próbálkozni kell. Egyrészt a saját megtapasztalás során a tudás jobban rögzül, másrészt a fórumon lévő felhasználók (mert azok vagyunk szinte kivétel nélkül, és nem a programcsomag fejlesztői) mindig csak egy kis(?) részét (az általuk használt részeket) ismerik a programcsomag applikációinak eszméletlenül sok funkciójából. A hibabejelentések során meg azt tapasztaltam, hogy ezzel még a fejlesztők egy jelentős része is így van.