Egyszerűen nem akartam megérteni, hogy az máshol mitől nem ennyire egyszerű, vulgo, nem én vagyok a hülye. Ha ennyit nem lehet megtenni ennyire egyszerűen Libre/OpenO-ban, akkor nem bírálok, ez nem az a színvonal, ami számomra tolerálható, ezek nem az én programjaim...
Máshol sem egyszerű, és máshol nem logikus. Az OpenOffice-ban legalább logikusan működik. cserébe viszont el kell felejteni az MS Office-be exportált szörnyetegeket.
Pont neked volt itt megosztva olyan dokumentumod, amit MS formátumban hoztál létre, és ami ODF-be konvertálva a lapok és egyéb dolgok direkt formázása miatt több, mint 1000 különböző stílust tartalmazott. Majd' félszáz oldalstílust és egyebeket. No, hát ez a nonszensz, nem a az OpenOffice/LibreOffice működési logikája.
Eben a topikodban szerepelt az a rettenet, amit említettem:
viewtopic.php?f=6&t=1546&hilit=+1000És ennyi különböző stílus volt benne:
Abban a "szűz"-nek nevezett dokumentumban a következő szövegszerkesztési egységek találhatók az Word (vagy az Abby által) automatikusan beleszerkesztve - javarészt teljesen fölöslegesen:
- 1, azaz egy darab Bekezdésstílus (no ebből kellene több; a több mint 1000 Bekezdésstílust nem képes átvenni - valószínűleg kompatibilitási gondok miatt.)
- 2 darab közvetlenül alkalmazott Karakterstílus (ez rendben van), de van 38 darab közvetlenül nem alkalmazott, "WW" = WinWord névkezdettel rendelkező további Karakterstílus is. Ezeket a többi stílus használja valószínűleg.
- 2 darab Keretstílus (ez is rendben van)
- 460 darab, azaz négyszázhatvan (!) Oldalstílus. No ez egy "kicsit" sok! Ennyiféle különböző tulajdonságú oldalra nem lehet szükséged! Az oldalak többsége AZONOS nagyságú, azonos margójú, stb... KELL hogy legyen. AZONOS tulajdonságú oldalak számára meg NEM KELL különálló Stílus!
- 36 darab, azaz harminchat Felsorolásstílus (ez is sok!)
van továbbá:
- 15 darab Táblázat (végignéztem, ez nagyjából indokoltnak látszik.)
- 87 darab, azaz nyolcvanhét Szövegkeret (egy részük valójában képet tartalmaz).
- 70 darab Kép, egy részük Szövegkeretben (!)
- 536 darab, azaz ötszázharminchat Szakasz (teljesen fölöslegesen)
Neked a 460 darab helyett nagyjából és összesen szükséged lenne a következő nevű, megfelelően beállított Oldalstílusokra:
- Címoldal
- Előzéklap
- Bevezető
- Tartalomjegyzék
- Főszöveg
- Melléklet
És a többi féle Stílusok számát is drasztikusan kellene csökkenteni...
Ezt az állapotot pedig egyszerűbb úgy elérni, hogy a szkennelés/OCR folyamattal csupán
formázatlan szöveget hozol létre, azt importálod a LibreOffice Writer-be, és stílusok (esetleg már egy erre a célra készített sablonban létrehozott stílusok segítségével) te magad formázod azt néhány perc alatt.
A LibreOffice-t és az OpenOffice-t NEM ÉRDEMES úgy használni, mintha az MS Office lenne. Nincs értelme, rengeteg többletmunkát okoz.
Az inkompatibilitásból eredő hátrányok helyett használd ki inkább az ELŐNYEIT a stílusoknak, és hagyd a fenébe az MS Office formátumot! Bemeneti (konvertálandó) formátumként SE használd!
De ezt már sokszor leírtam neked, és még mindig ugyanott tartasz.
Nyilvánvaló, hogy kész, step-by-step receptet nem tudok neked adni, mert nem használom ezt a bizonyos Abby-t, sőt nem is ismerem (és MS Office-om sincs már nagyon régen se itthon, se a cégnél). De nem tudom elképzelni, hogy egyszerű .txt kimentet ne tudna létrehozni a Abby az MS Office formátum helyett. Azt pedig importálhatod egy jól előkészített .ott sablonba, amit - ha többször is szükséged van rá - máskor is felhasználhatsz majd (minimális változtatással).