Szerző: Zizi64 » 2018. június 14., csütörtök 18:10
Azt hiszem, megvan a hiba oka:
A részösszeg funkció alkalmazása után "semmi" stílusú lesz az eredmény az új verziókban. Ezt a stílusablakban láthatod, ha testreszabással megjeleníted azt az eszköztáron, vagy az oldalsávon láthatod a Cella stílusok lapon. Egész pontosan azt látod, hogy az eredményt tartalmazó cellának nincs semmilyen stílusa. Még Alapértelmezett se! Üres a stílus nevét mutató dobozka. Ez nem normális állapot!
Ezután összehasonlítottam egy-egy új, üres fájlnak a létező, előredefiniált cellastílusait. A LO4.4.7 és a LO6.0.4 verzió két új, üres táblázatkezelő fájlját. A régiben VAN Result (Eredmény) cellastílus létrehozva, az újban NINCS! Tehát az alapértelmezett sablonban NINCS olyan cellastílus az új verzió esetén, ami a régiben még volt, és amit az általad használt funkció alkalmaz, illetve alkalmazni szeretne.
Mivel én angol kezelő felülettel és angol függvénynevekkel használtam éppen a LO 6.0.4-et, gyorsan létrehoztam egy Result nevű cellastílust, és újra kipróbáltam a függvényedet: az új számítás eredményei már Result stílusúak, azaz formázva jelennek meg! (A régi maradt formázatlan ugyanabban a fájlban.)
Megkerülő megoldás lehet tehát azt alapértelmezett sablon lecserélése egy a régi verzióból származóra (ennek is megvannak a veszélyei!), vagy a mostani, új Alapértelmezett sablon módosítása: a hiányzó cellastílusok létrehozása.
Azt nem tudom, hogy hogyan lehet úgy stílust létrehozni, hogy a felhasználói felület nyelvének váltásakor a stílus neve is "lefordítódjon"...
((Mindezekből láthatod, hogy a cellastílusok használatát nem lehet megkerülni.))
A hibát pedig (mert ez szerintem az) be kellene jelentened valamelyik hibabejelentőbe. ott is szükséges mintafájl csatolása, és a probléma részletes leírása.
...
"Általános gyógyírként" szoktam javasolni:
Megpróbálhatod esetleg a felhasználói profilt törölni (átnevezni), hogy egy új jöjjön létre, de nem fűzök hozzá sok reményt, mert a hordozható változatok (amin próbáltam), teljesen tiszta telepítések (nem frissítések), így nem "örökölt" profilt tartalmaznak, mégse működnek. Örökölt profil esetében szoktak fellépni ehhez hasonló problémák...
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win10x64Prof/W7x64P: LO6.1.6-6.2.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-6.4.5, AOO4.1.7
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].