Szeretnék egy legördülő listát létrehozni (Munkalap1), ami egy másik (Munkalap2) A oszlopában lévő adatokat listázza ki.
Ha a listából kiválasztom az 1. tételt ami jelen esetben A1 adat akkor a B1 mezőbe hívja be automatikusan a Munkalap2 B oszlop B1 értékét.
A fórumon találtam egy ezzel foglalkozó 2012-es topicot : viewtopic.php?f=7&t=1310 de sehogy nem jön össze az elkészítése.
Lista elkészítése: (Lista vagy cellatartomány?)
- Adatok/Érvényesség.../Feltételek/Engedélyeken belül ha Listát választok akkor a Bejegyzésekhet mit kell írni?
- Ha viszont Cellatartományt választom, akkor be tudom hívni a Munkalap2 A oszlopát. $Munkalap2.$A$1:$A$4
- Ha lenyitom a listát és mégsem szeretnék abba a sorba tételt felvinni akkor szeretném hogy üresen maradjon, viszont a legördülőbe akkor is csak adattal rendelkezőt enged kiválasztani
ha bepipálom az Engedélyek lapon az Üres cellák engedélyezése opciót. (pedig a cellatartománynál direkt kijelöltem egy üres cellát is.)Mit kell csináljak?
Kiválasztott termékhez az érték behívása:
Zizi64 korábbi topicban nagyon segítőkészen a következő függvényt osztotta meg: =VLOOKUP(A1;$Munkalap2.$A$1:$B$100);2;0)
Ha ezt beírom akkor a következő értesítés fogad:
"Az OpenOffice Calc hibát talált a beírt képletben.
Elfogadja a felajánlott javítást? "
=vlookup(A1;$Munkalap2.$A$1:$B$100
- Ha elfogadom: #NÉV? jelenik meg a cellában
- Ha nem fogadom el: Hiba:508 jelenik meg
Elnézést, lehet valami nagyon amatőr hibát vétek, de teljesen kezdő vagyok - viszont nagyon lelkes-

Mellékelem az általam elkészített proba filet hátha úgy jobban érthető a sok hablatyolásom.
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
Balázs