Oldal: 1 / 1

menüből oszlop törlése

HozzászólásElküldve: 2017. február 13., hétfő 5:52
Szerző: violazoli
Na sziasztok megint, jövök újra a fura igényeimmel... szóval, korábban volt itt nekem a topik hogy kicsinyellettem a betűméretet. (mármint a párbeszédablakokban). Az sikeresen megoldódott, de rájöttem hogy amikor meg akarok nyitni egy fájlt, a nagyobb betűmérethez képest az az ablak amiben ekkor tallózhatok a fájlok közt, túl kicsi. Holott hely volna még rá bőven a képernyőmön!
Próbálkoztam mindennel, keresgéltem még a GTK beállításai közt, biztos én vagyok a hülye de semmit se találtam. Most végül az vált be, hogy a

$HOME/.gtkrc-2.0

fájlban ez áll:

gtk-font-name = "Sherif 16"

(megjegyzem, ha Sherif helyett Sans áll akkor se veszek észre változást - a méret viszont számít).
Magában a LO-ban a méret 150%-ra van állítva, na most jön ami az ablakokkal kapcsolatos:
Az Eszközök/Beállítások/Általános részben beixeltem hogy
LibreOfficeDev párbeszédablakok használata.
(Ezt a verziót használom:
Verzió: 4.2.0.2
Build az.: 420m0(Build:2)
)

Itt jó széles a párbeszédablak, tök jól megfelel, minden, állíthatom az oszlopok szélességét is amit megjegyez! Pompás!

Egyetlen bajom van, s emiatt írok ide: Van egy olyan oszlop, amiben ilyesmik állnak a fájlokról:
Típus
OpenOffice dokumentum

Ez a második oszlop mert elöl ugye a file neve van. Vagy a mappa neve. (ekkor a típus oszlopban is „Mappa” szöveg látható.)
Na és én csak annyit szeretnék hogy ez a "Típus" oszlop ne jelenjen meg. Semmi szükségem rá. Mi a fenének?! Ott a névben a fájl kiterjesztése hogy .odt esetleg .txt vagy .doc vagy akármi, és nem egy nyeretlen kétéves vagyok, az nekem mindent elmond hogy mi a kiterjesztése. Még azt is tudom mi a régi .sxw meg sok más. Sokkal jobb lenne nekem ha az oszlop kihagyásával helyet nyernék. Be lehetne-e ezt állítani valahogyan?

Köszi előre is!

Re: menüből oszlop törlése

HozzászólásElküldve: 2017. február 13., hétfő 8:42
Szerző: Zizi64
Ez a második oszlop mert elöl ugye a file neve van. Vagy a mappa neve. (ekkor a típus oszlopban is „Mappa” szöveg látható.)
Na és én csak annyit szeretnék hogy ez a "Típus" oszlop ne jelenjen meg. Semmi szükségem rá. Mi a fenének?! Ott a névben a fájl kiterjesztése hogy .odt esetleg .txt vagy .doc vagy akármi, és nem egy nyeretlen kétéves vagyok, az nekem mindent elmond hogy mi a kiterjesztése. Még azt is tudom mi a régi .sxw meg sok más. Sokkal jobb lenne nekem ha az oszlop kihagyásával helyet nyernék. Be lehetne-e ezt állítani valahogyan?

Alapvető kérdésként merül fel, hogy mindezt az operációs rendszer "Megynyitás" párbeszédpanelén, vagy a LO program párbeszédpanelén szeretnéd megvalósítani. (Windowsban válthatok ezek között, nem tudom, hogy Linuxon ez hogyan van...)

A LO program ugye nyílt forráskódú, tehát azt változtatsz rajta, amit akarsz. (Elvileg, és hozzáértés függvényében...)
De én ilyen mélységig még sose nyúltam bele a dologba.

És mivel a Linux is nyílt forráskódú, ezt ott is megteheted nagy valószínűséggel, de ahhoz még annyira se értek.


Itt jó széles a párbeszédablak, tök jól megfelel, minden, állíthatom az oszlopok szélességét is amit megjegyez! Pompás!

És az nem elég átmenetileg (és vajon lehetséges-e megvalósítani), hogy a nem szükséges oszlopot extrém keskenyre veszed? Mondjuk egy betűnyi szélesre: ekkor ugyan nem olvasható a tartalma, de kevés helyet foglal...

Re: menüből oszlop törlése

HozzászólásElküldve: 2017. február 13., hétfő 20:30
Szerző: violazoli
Épp ezt tettem, nagyon keskenyre állítottam azt az oszlopot. De akkor is látszik ott belőle valami, és ez egészen egyszerűen randa, sérti az esztétikai érzékemet.
Magam is elismerem hogy ez nem akkora félelmetes gond hogy ég és föld összeszakadjon tőle, nem leszek öngyilkos ha nem tudom megoldani :) csak gondoltam ha itt ez a fórum ami speciálisan e program dolgaival foglalkozik, mégis megkérdem mert hátha lesz nagy mázli és akad valami megoldás rá amit nem túl nagy kínszenvedés megvalósítani.
A hexa editort felejtsük el, meg azt is hogy a forráskódban turkáljak. Nem azért mintha annyira megijednék ezen eszközöktől, hanem mert az ilyesmi macerás olyan értelemben, hogy mindig újra kéne kezdeni ha verzioóváltás van, azaz nem „hordozható” illetve nem „kompatibilis” megoldás az új verziókkal.
Ha nem hát nem, szóval csak gondoltam megkérdem mert végülis azzal még semmit se veszítek.

Re: menüből oszlop törlése

HozzászólásElküldve: 2017. február 13., hétfő 22:56
Szerző: Zizi64
Épp ezt tettem, nagyon keskenyre állítottam azt az oszlopot. De akkor is látszik ott belőle valami, és ez egészen egyszerűen randa, sérti az esztétikai érzékemet.


Nyilvánvalóan egy grafikusnak látszó tábláztat szöveges leírókódjából eltávolítani azt az oszlopot nem elegendő, hiszen a program többi része oda majd vadul írni akar, amikor frissíteni akarja a "Fájl megnyitás" panel tartalmát. De ez olyan messzire vezet, hogy ehhez én már kevés vagyok. De hátha másvalaki...


Most kipróbáltam: teljesen 0 értékűre húzható az adott oszlop szélessége (Windows-on és LO4.4.7-tel, és a LO párbeszédpanelével), így esztétikai problémát csak "tudat alatt" jelenthet. ;-)

Párbeszédpanel.png



Ugyanezt a Windows "Megnyitás" párbeszédablakával nem tudom megcsinálni, ott van egy nem 0 minimumérték, ami alá nem megy a szélesség. Ott viszont jobb klikkre feljön egy választási lehetőség, amiben ki-be kapcsolgathatom az oszlopokat:

PárbeszédpanelWin.png



Megint csak nem tudom, hogy ez Linux alatt mennyiben van másként megvalósítva...

Re: menüből oszlop törlése

HozzászólásElküldve: 2017. február 14., kedd 16:35
Szerző: mkenczler
A 0 szélességűre húzás az bizony eltünteti az oszlopot...
Nomármost hogy lehet visszahozni? :)

Re: menüből oszlop törlése

HozzászólásElküldve: 2017. február 14., kedd 16:44
Szerző: Zizi64
Kis távolságban mellékattintasz (a jobb oldalánál) az elválasztó vonalnak, aminél az oszlop eltűnt, és jobbra húzod. Ekkor nálam "visszajött" az eltűnt oszlop. Ne legyen rajta a speciális kurzor közepe az elválasztóvonalon, de már jelenjen meg.

Re: menüből oszlop törlése

HozzászólásElküldve: 2017. február 14., kedd 17:08
Szerző: mkenczler
Hátizé...
De legalább működik.

Én is mindig a LO-párbeszédablakokat használom, mert
• emlékszik a korábbi állapotra (az oszlopokra, ugye, meg ha szélesebbre húztam, arra is -- az MS panelek szörnyen buták)
• a "+" jellel fel lehet venni mappákat, amelyek azonnal elérhetők (Van ilyesmi az MS-panelen is -- de többet kell kattintani)

Kicsit idegesít, de már évtizedek óta, hogy miért nem a Beállítások -> Megnyitás és mentés panelen van?

Re: menüből oszlop törlése

HozzászólásElküldve: 2017. február 14., kedd 17:47
Szerző: Zizi64
• a "+" jellel fel lehet venni mappákat, amelyek azonnal elérhetők (Van ilyesmi az MS-panelen is -- de többet kell kattintani)


Ezt nem ismertem. De használni fogom. Köszi!