Foxit Reader-ben megnyitott, román nyelvű pdf doksit magyarítok. Van pár ábra és szöveg.
Az ábrákat snapshot-tal vágom ki. A FR kiírja, hogy a kijelölt kép a Vágólapra kimásolódott. Ekkor Ctr-V -vel bemásolom az Apacsban elkezdett szövegbe, majd ott méretezem.
Két képpel sikerül. Írom tovább a szöveget. Észreveszem, hogy a másodiknak beszúrt képre OLVASÁSI HIBA üzenet íródott, de a kép még látható. Törlöm ezt a képet a szövegből, újra snapshot a FR-ben és most nem szúrom be egyből az odt-be, hanem előbb a PaintShopPro6-ba, ott méretezem (kicsinyítem), kimentem a megfelelő könyvtárba (jpg) és onnan beillesztem az Apacs Képbeillesztésefájlból-al. Pocsék! Törlöm. Vissza a Paint-6-ba, ahol az eredeti, méretezetlen képpel felülírom az előző mentést majd újra az Apacs Képbeillesztésefájlból. Persze óriási nagy lesz, de méretezem és teljesen okés. ( az OO Apacs képméretező rutinja messze jobb mint a Pain-6-é :-O )
Nna itt tessék figyelni!
Beírok még némi szöveget, majd jön egy újabb kép.
Snapshot után a Ctr-V-vel nem tudom beszúrni sem a Paint-6-ba, sem az odt szövegbe. Újrázok, de ismét nem szúródik be semmi.
Ekkor kilépek a Pait-6 ból. A FR-ből nem tudok ezért Ctr+Alt+Del-lel ledöföm.
Nna itt nem emléxem pontosan, hogy menteni+lezárni vagy lezárni(x-el)+menteni akartam a szöveget, de az Apacs kiakadt és ilyesmiket vágott a képe(rnyő)mbe:
MÁSIK PÉLDÁNY FUT EGY MÁS TERMINÁL MUNKAMENETBEN. ZÁRJA BE AZT A MÁSIK PÉLDÁNYT ÉS PRÓBÁLJA MEG ÚJRA.

Miiii? Egyedüli felhasználó vagyok a gépen, egy példányban és a netet is az előbb, a hiba észlelésekor, vágtam le.
Az OO ikonra katt. mire megjelenik a helyreállító panel, de azt mondja (többek között), hogy a backup nem létezik.

És még: OBJEKTUM NEM ELÉRHETŐ. AZ OBJEKTUM NEM ELÉRHETŐ A HIÁNYZÓ FELHASZNÁLÓI JOGOSULTSÁG MIATT.
És még: AZ AUTOMATIKUS HELYREÁLLÍTÁSI FOLYAMAT MEGSZAKADT. MENTHETI A DOKSIT VAGY KILÉPHET A TÜNDÉRBŐL.
Mentésre katt de a megadott mentési könyvtárban NINCS semmi!
Hát én ebbe a tündérbe belépni akarok egy vasalt bakanccsal.