Portable, legfrissebb, nem verziófüggő, win7.
OpenOffice 3.1 a Windows Vista -??n
Namost ha mentem a dokumentumot, bezárom, majd azonnal megnyitom, akkor minden hiba eltűnik
Az MS-cucc sok esetben banálisan egyszerű dolgai LO-ban vagy hiányoznak, vagy valóban, csak kínlódás. Ez nem feltétlen érdem...
Nekem a programok eszközök valamely cél elérésére.
Stílusokra - oldalszám, esetleg alcím - nem igazán van szükségem, valóban nem is használom őket, meg igazán szükség sincs rájuk a munkámban.
Az LO-t szinte kezdetektől figyelem, s azóta a számomra teljesen használhatatlantól egy bár még mindig bugos, nehézkes, sokszor átgondolatlan, de folyamatosan fejlődő, s már ígéretesen használható alternatíva lett.
az LO fejlesztői is beleesnek abba a hibába - MSO-is - hogy többet, meg mást, máshogy erőszakolnak le az emberek torkán. Minek? Az átlag user az MSO word 2. (!) dolgaival is jól elvan (jó, pdf export...) Egyszerű, kicsi, gyros és hibátlanul működő dolog kell neki, nem olyan funkciókkal (és bugokkal) telepakolt monstrum, amilyenné az MSO is vált.
Az átlag user az MSO word 2. (!) dolgaival is jól elvan
4. Oldalszám: az új dokumentum korrektúrája előtt az összes lap struktúráját törlöm, hogy az első lap maradjon érvényes. Oldalszámozásnál: kiválasztom a betűmérete, típust, beállítom a bekezdés alatti helyet, középreteszem, majd az így kapottat saját stílusként elmentem. Az új oldal tetejére manuálisan beírom a kívánt számot, majd azt formázom az előbbi 'saját' stílusra. Más oldalszám mezőt, vagy stílust nem használok.
13. oldalon: 13/125 (azaz a 135
Most végül a legutobb, nyers, abbyből mentett ´szűz´ dokumentum: 492 oldal. Megnyitom Lo-ban:
484 oldalnak látja, mielőtt egy betűt változtattam volna. Megnyitom MS-word-ben (2007) 492, OK, megnyitom 2033 Wordben: 492 Ok, megnyitom Kingsoft Office-ban: 492.
És itt hagyom abba stílustalanul...
megnyitom 2033 Wordben:
Az, hogy minden sor enterrel záródik érthetetlen, nekem normál sortörések, kivéve bekezdésvégét, ahol kell is.
Antolion írta:Köszönöm, de nagyrészt nyitott kapukat döngetsz. Tudom, mit csinál az abby (a 11 verzió automatikusan láblécbe akarja rakni a lábjegyzeteket). A kért doksi ´szűz´. MIelőtt dolgozni kezdenék, kiirtom az oldalstílust, igen Lo-ban is, hála Mészáros Tamás úrnak, tudom a megoldást (különben ember nem jön rá). Minden oldalnak azonos a stílusa. Egy betűtípust használok, egy saját stílust oldalszámhoz. Fejléc-lábléc nem játszik, mert nem éri meg, a doksik oldalszámozása gyakran ugrik üres lapok stb. miatt, lábjegyzetre még rosszabb. Az, hogy minden sor enterrel záródik érthetetlen, nekem normál sortörések, kivéve bekezdésvégét, ahol kell is. Mármost a millióforintos kérdés változatlan: az Lo-ban a ´nyers´ anyag oldalszáma alapból róssz, mielőtt még piszkálhattam volna, MS-O-ban verzióimban, Kingsoftban viszont ugyanaz JÓ. Továbbá határozottan emlékszem, hogy korábbi LO-verziókban ezzel semmi gond nem volt...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég