OCR-ból doc-ba mentett anyagot javítok. A feladat, hogy minden oldal azonos oldal- és alsó-felső margójú legyen.
A másik: a magyaron kívül angol, német nyelvi támogatás kellhet, a többi felesleges, a legújabb verzió 1.4 Gb,
Librében kijelölöm az összes oldal-stílust, törlöm, s rendben, az első oldal paramétreire beáll. Itt egyenként kellene törölni. Oldalbeállításnál pedig nem tudom, hogyan lehetne azt egyszerre az egész doksira alkalmazni. (Softmaker O.-ban pár másodperc...)
...
OpenOffice 3.1 a Windows Vista -??n
egységes margóállítási lehetőség OO-ban, eltüntetve az egyes oldalak eltérő, számomra felesleges stíluslapjait.
Libre: egy mocsár. Sok időmet elfecsérelte, főleg nagyobb dokumentumoknál instabil, nehézkes, megbízhatatlan. Ott ez a kérdés: stílusok kijelölése, EGYSZERRE kijelölhetem az eltérő oldalstílusokat, majd törlöm, s a mindenkori első oldal margója lesz érvényes. Egy szűz.újratelepítés során ez a lehetőség eltűnt, ebből gondoltam, hogy egy "pipa" hiánya lehet a gond.
Üdv, röviden, hogy a fórumot ne terheljem, kieg info:
Libre-t a kezdetektől ismerem, szorgosan frissítgetem. Mindig a portable változatot, s mostanáig a portableapps-féle változatot. Áttértem a winpenre, de ez irreleváns. A leírtak nem gép, vagy oprendszerfüggőek. Win7 32 , win10 64-es.
Minden stílus megjelenítése legyen beállítva
1. megnyitom a dokumentumot libreben.
2. jobboldalt a stílussávban stílusok és formázás menüpont kiválasztása
3. oldalstílusok kiválasztása menüpont
4. itt sok egyéb mellett minden oldal megjelenik xx-oldal átalakítása menüpontokkal.
5. a libre itt engedi, hogy shift+kijelölel némi scroll után az össze oldal kiválasszuk.
6. az összes oldalstílust del+OK után töröljük.
Innentől az első oldal margói uralkodnak a dokumentumban, azt utólag is lehet változtatni.
OOffice azonban nem engedi a többszörös kijelölést. Ezért gondolom, hogy igen primitív egy 'pipás' gond. ODF-re való konverzió nem számít.
Ha a libre "mocsár" jellege a kérdés: nagyon sok időt elrablott tőlem.
Vannak egyenesen rossz progik, a WPS/Kingsodt-ot meglátni és megutálni kb. 15 perc volt, harag nélkül töröltem. A libre sokszor eljátszotta (mindig a legfrissebb verziót használom) hogy nagyszerű, s aztán valami piti bug miatt elszállt a munkám, vagy váltanom kellett. Pl. ha több hasáb van az oldalon, akkor egy hasábba konvertálás előtt menteni kell, mert elszáll(hat). Nagyobb adatmennyiségnél a háttérben is elszáll, fejlécek kezelésében borzalmas, gyakran oldalnak tördeli stb. Ezek semmilyen más programnál nem fordulnak elő.
A másik: ez az OO-ra id igaz (bocs) valami totálisan elmezakkant struktúra, logika. Egyetlen más proginál sem volt helpfile-re szükségem, minden egyértelműen megy, itt ha nem találom ki, akkor csak a profik súghatnak. Hatalmas bakik, amik elemi szinten primitívek.
Pl. gyakori, hogy a szöveg ocr-hiba miatt részben bold.
Ilyenkor: mindent kijelöl, bold, majd normál. Ez MINDENHOL működik.
Libreben csak kisméretű doksiknál. Nagyobbaknál keres-cser fül kell, de ha sok van, vagy nagyobb a doksi, akkor az is csak részlegesen hajtódik végre.
Ami viszont jó: Calc-MSEcx. konverzió xls.-nél (nem a legújabb formátum!) nálam hibátlan. Az OO-t nem igazán használom, de amikor Libre-elszállásokat tesztelgettem: nem tudtam olyat kitalálni, hogy az OO elszálljon tőle...
Bocs a terjengésért.
Minden stílus megjelenítése legyen beállítva
1. megnyitom a dokumentumot libreben.
2. jobboldalt a stílussávban stílusok és formázás menüpont kiválasztása
3. oldalstílusok kiválasztása menüpont
4. itt sok egyéb mellett minden oldal megjelenik xx-oldal átalakítása menüpontokkal.
5. a libre itt engedi, hogy shift+kijelölel némi scroll után az össze oldal kiválasszuk.
6. az összes oldalstílust del+OK után töröljük.
Innentől az első oldal margói uralkodnak a dokumentumban, azt utólag is lehet változtatni.
OOffice azonban nem engedi a többszörös kijelölést. Ezért gondolom, hogy igen primitív egy 'pipás' gond.
ODF-re való konverzió nem számít.
Ami viszont jó: Calc-MSEcx. konverzió xls.-nél (nem a legújabb formátum!) nálam hibátlan.
Pl. gyakori, hogy a szöveg ocr-hiba miatt részben bold.
Ilyenkor: mindent kijelöl, bold, majd normál. Ez MINDENHOL működik.
Libreben csak kisméretű doksiknál. Nagyobbaknál keres-cser fül kell, de ha sok van, vagy nagyobb a doksi, akkor az is csak részlegesen hajtódik végre.
akkor az is csak részlegesen hajtódik végre.
Az, hogy milyen inputformátum volt eredetileg, érdektelen, konvertálhatom oda-vissza, a margó marad...
Pl. ha több hasáb van az oldalon, akkor egy hasábba konvertálás előtt menteni kell, mert elszáll(hat). Nagyobb adatmennyiségnél a háttérben is elszáll, fejlécek kezelésében borzalmas, gyakran oldalnak tördeli stb.
a CTRL+A majd bold majd nem bold agyrémnek tűnik, de MicroO-ban, SoftmakerO-ban egy mozdulat, s megadja, ami kell. LO-nál kisebb doksiknál működik, nagyoknál csak a "beboldozás", a "bold eltávolítás" csak keres-spec. csere. Ha túl nagy a doksi, ott sem, illetve értesítés nélkül csak a dok. egy részében hajtódik végre.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég