LO414 DDE Server Window hibaüzenet

Telepítési/installálási problémák megbeszélése

LO414 DDE Server Window hibaüzenet

HozzászólásSzerző: Zizi64 » 2013. december 18., szerda 19:31

A LibreOffice4.1.4. telepítése (WinXPprofSP3-ra) után tűnt fel, hogy néhány régebbi Calc *.ods, vagy *.ots fájl bezárása után (az utolsó megnyitott fájl bezárása után)
DDEserverwindowhiba.png
DDEserverwindowhiba.png (8.9 KiB) Megtekintve 2853 alkalommal.

hibaüzenettel záródik be a program.

Felhasználói profil törlése nem segített, Java használat és verzió kapcsolgatása nem segített, de az új Oldalsáv kikapcsolása megszüntette a problémát. A visszakapcsolásakor megint jelentkezett. Amikor a hibás állapot fennáll, akkor egyébként a bezárás előtt esetleg megváltoztatott Oldalsáv-pozíciót sem menti el a program.

Egyetlen megnyitott vadonatúj fájl bezárása nem jelentkezik a hiba. Ha viszont több fájl is meg volt nyitva, akkor abban az esetben is jelentkezik a hibaüzenet, ha a legutolsó bezárt fájl egy vadonatúj (üres) fájl volt.

Az Apache OpenOffice4.0.1 esetében az új Oldalsáv alapértelmezettként be van kapcsolva, de ott pontosan ugyanolyan környezetben, ugyanazon a gépen, ugyanazzal a fájllal nem jelentkezik a hiba.

Ezért én (és mi a cégünknél) maradunk a LibreOffice-nál mint elsődleges irodai programnál - az AOO szokásos párhuzamos telepítés mellett... - , de egyelőre eltekintünk az oldalsáv használatától.


Bejelentettem az alábbi linken:

http://bug.openscope.org/browse/OOO-863
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win7x64Prof/W10x64prof: LO6.1.6;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-6.3.3, AOO4.1.6
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címe elejének szerkesztésével - tedd hozzá: [Megoldva].
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
 
Hozzászólások: 3497
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest

Re: LO414 DDE Server Window hibaüzenet

HozzászólásSzerző: Zizi64 » 2013. december 19., csütörtök 11:10

Körbejártam még egy kicsit a problémát:

Akár az AOO4.0.1-ben, akár a LO4.1.4-ben hozok létre (teljesen üres) Calc sablonfájlt (*.ots) (mentés másként menüponttal) ráadásul LO-ban akár az Oldalsáv bekapcsolt akár a kikapcsolt állapota mellett teszem ezt, amikor a létrehozott fájlt megnyitom majd a LO4.1.4 programot bezárom mindig jelentkezik a hibaüzenet, ha a megnyitáskor az oldalsáv már be volt kapcsolva, vagy ha a tesztfájl megnyitása után bekapcsolom.
A hasonló módon létrehozott új dokumentumfájlok (*ods) esetében nem jön elő a hibaüzenet.

Itt a három hibát előidéző sablonfájl (dokumentum-fájl kiterjesztéssel töltöm fel - fájlkezelővel átnevezve -, mert sablonfájlt valamiért nem lehet a fórumra feltölteni):




ha tesztelni akarsz a fájlokkal, letöltés után nevezd vissza *.ots kiterjesztésűre!
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win7x64Prof/W10x64prof: LO6.1.6;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-6.3.3, AOO4.1.6
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címe elejének szerkesztésével - tedd hozzá: [Megoldva].
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
 
Hozzászólások: 3497
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest

Re: LO414 DDE Server Window hibaüzenet

HozzászólásSzerző: Zizi64 » 2013. december 20., péntek 11:52

De mondjuk arra sem tudok rájönni, hogy az Apache OpenOffice mikor, és hogyan jegyzi meg az Oldalsáv helyzetét, mert van amikor kilépés és újraindítás után az előző használatkor meghatározott új helyen jelenik meg, és van amikor a régi/default (jobb oldalt dokkolva) helyzetben marad, vagy abba ugrik vissza.

És az AOO-ban még azt se találom, hogy hol lehetne teljesen kikapcsolni (tehát nem a "Nézet" menüben található látszik/nem látszik opcióra gondolok)...
LO-ban a Beállítások alatt ott az engedélyezés opció.


Szóval úgy tűnik, hogy ez az oldalsáv - ahogy a LO jelzi is - eléggé kísérleti stádiumban van még mindig.
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win7x64Prof/W10x64prof: LO6.1.6;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-6.3.3, AOO4.1.6
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címe elejének szerkesztésével - tedd hozzá: [Megoldva].
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
 
Hozzászólások: 3497
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest

Re: LO414 DDE Server Window hibaüzenet

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2013. december 20., péntek 14:26

Zizi64 írta:De mondjuk arra sem tudok rájönni, hogy az Apache OpenOffice mikor, és hogyan jegyzi meg az Oldalsáv helyzetét, mert van amikor kilépés és újraindítás után az előző használatkor meghatározott új helyen jelenik meg, és van amikor a régi/default (jobb oldalt dokkolva) helyzetben marad, vagy abba ugrik vissza.

És az AOO-ban még azt se találom, hogy hol lehetne teljesen kikapcsolni (tehát nem a "Nézet" menüben található látszik/nem látszik opcióra gondolok)...
LO-ban a Beállítások alatt ott az engedélyezés opció.


Az én ismeretem szerint ez nem kikapcsolható az AOO alatt. Nem igazán néztem utána, de így rémlik.
Nem szoktam mozgatni a helyéről, legfeljebb elrejtem ha zavar.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: LO414 DDE Server Window hibaüzenet

HozzászólásSzerző: Zizi64 » 2013. december 21., szombat 22:57

Adalék még mindig a LO414 "Oldalsáv" problémához.

A hiba "felfedezése" után úgy döntöttem, hogy nem használom (nem fogjuk használni a munkahelyemen) az oldalsávot, és ezzel talán - ideiglenesen - megoldódik a probléma. Csakhogy a Stílustárt és a Navigátort az oldalsávhoz hasonló módon használtuk eddig is:
Eszköztárak helyzete LO414.png


Ezt a beállítást (pozíciót) az új verzióban is létre tudom hozni, de valahogy nem mindig őrződik meg.
Úgy tűnik nekem, hogy ha elegendő ideig nyitva van a program az eszköztár új pozíciójának létrehozása után (talán az első automatikus mentésig?) akkor emlékezik az újraindítás után az új pozícióra. Ha pedig a megnyitás és pozícióváltás után viszonylag gyorsan bezárom a programot, akkor nem emlékszik rá a következő indításnál.

Nem tudom, hogy ez a jelenség a régebbi változatoknál fennállt-e, vagy hogy összefüggésben van-e az Oldalsávval mint viszonylag új funkcióval, de eléggé zavaró. (az oldalsáv viselkedése meg kifejezetten negatív dolog, ezek miatt el is halasztjuk a LO3.6.4-ről LO4.x.x-re történő átállást a cégnél...

(pedig a Fájlba mentett Felhasználói eszköztár problémát
http://bug.openscope.org/browse/OOO-850
rekordidő alatt sikerült megoldani a fejlesztőknek, amit itt is külön megköszönök.)
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win7x64Prof/W10x64prof: LO6.1.6;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-6.3.3, AOO4.1.6
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címe elejének szerkesztésével - tedd hozzá: [Megoldva].
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
 
Hozzászólások: 3497
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Telepítés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron