Oldal: 1 / 1

Dialógus box méretének módosítása tervezés időben

HozzászólásElküldve: 2014. június 9., hétfő 0:12
Szerző: fecoka
Üdv!

Calcban dolgozom.
Beszúrtam egy új dialógus boxot.
Jó is volt meg minden, de kéne még felpakolnom rá számos controlt.
Hogy lehet a szélességét és a magasságát megnövelni?
Szerkesztőben maga a dialógus nem kijelölhető.:)

Segítsetek pls.

Re: Dialógus box méretének módosítása

HozzászólásElküldve: 2014. június 9., hétfő 10:21
Szerző: antiuhu
Nem igazán vagyok jártas a programozásban de megnéztem a gyári dialógusokat és ezt találtam:*
Kód: Egész kijelölése   KinyitásÖsszecsukás
Function GetSize(iWidth, iHeight) As New com.sun.star.awt.Size
Dim aSize As New com.sun.star.awt.Size
   aSize.Width = iWidth
   aSize.Height = iHeight
   GetSize() = aSize
End Function


Ha ezt a pár sort beírod a modulba, akkor azután már megfoghatók a dialógusablak szélei és a kívánt méretűre nyújthatók.

*: Libreoffice makrók és párbeszédablakok/ImportWizard/FilesModul --> GetSize

üdv: Anti

Re: Dialógus box méretének módosítása

HozzászólásElküldve: 2014. június 9., hétfő 10:46
Szerző: fecoka
antiuhu írta:Nem igazán vagyok jártas a programozásban de megnéztem a gyári dialógusokat és ezt találtam:*
Kód: Egész kijelölése   KinyitásÖsszecsukás
Function GetSize(iWidth, iHeight) As New com.sun.star.awt.Size
Dim aSize As New com.sun.star.awt.Size
   aSize.Width = iWidth
   aSize.Height = iHeight
   GetSize() = aSize
End Function


Ha ezt a pár sort beírod a modulba, akkor azután már megfoghatók a dialógusablak szélei és a kívánt méretűre nyújthatók.

*: Libreoffice makrók és párbeszédablakok/ImportWizard/FilesModul --> GetSize

üdv: Anti


Hello!

Köszi a gyors választ. Sajnos nem a futásidejű hanem a tervezés idejű méret a gondom. :)
Arra tudsz esetleg valami okosat?

Re: Dialógus box méretének módosítása tervezés időben

HozzászólásElküldve: 2014. június 9., hétfő 11:40
Szerző: antiuhu
Nekem ezzel csak a tervező nézetben - a makró szerkesztőben - sikerült átméretezni az ablakot. (ha jól sejtem akkor ez a tervezés idejű átméretezés)
dialogusablak_meretenek_szerkesztese.png

Készítettem egy mintafájlt is. Ha mindent jól csináltam akkor látni kellene a "dialog1" és "dialog2" pontot az eszköztáron, amit ha megnyomsz, akkor előjön egy kicsi és egy nagy dialogusablak. :)
dialogusablak_meghivasa.png

A kicsi és a nagy ablakot is az előbb beírt függvénnyel készítettem. De ezer szó helyett lesd meg a fájlt (abban benne van a makró).

üdv: Anti

Re: Dialógus box méretének módosítása tervezés időben

HozzászólásElküldve: 2014. június 9., hétfő 12:13
Szerző: fecoka
Szia!

itt a gond.
gond.jpg
a gond

A szerkesztőben a tiedet megnyitva sem tudom "kijelölni" hogy átméretezhessem.
Mi lehet?? Valami opció?? Vagy te eseteg a windowsos verzióval dolgozol?

Re: Dialógus box méretének módosítása tervezés időben

HozzászólásElküldve: 2014. június 9., hétfő 12:48
Szerző: antiuhu
a dialógus ablak keretére kell klikkelni (Nálam is nagyon pontosan kell ezt megadni - szóval nem elég csak az ablakon valahol kattintani mint a többi elemnél)
Most Debiannal (Wheezy) és 4.2-vel dolgozok, de 3.5 alatt is leteszteltem és ott is ment.

üdv:Anti

Re: Dialógus box méretének módosítása tervezés időben

HozzászólásElküldve: 2014. június 10., kedd 1:08
Szerző: fecoka
antiuhu írta:a dialógus ablak keretére kell klikkelni (Nálam is nagyon pontosan kell ezt megadni - szóval nem elég csak az ablakon valahol kattintani mint a többi elemnél)
Most Debiannal (Wheezy) és 4.2-vel dolgozok, de 3.5 alatt is leteszteltem és ott is ment.

üdv:Anti

Szia!

Teljesen igazad van! :bravo:

ÉN bénáztam. :)