Oldal: 1 / 1

Oo.o 3.2 bármilyen fálj megnyitás során kb 30mp-re lefagy

HozzászólásElküldve: 2010. június 1., kedd 1:38
Szerző: tarsolyzsolt
Ubuntu 10.04 Lucid alatt Openoffice 3.2 használok szövegszerkesztéshez, és azt tapasztalom, hogy a betöltésnél megakad. A statusbar végigszalad, és a végénél kb 30mpre megáll. Teljesen mindegy, hogy odt xls, vagy doc fájlokat nyitok meg mindegyik esetében tapasztalható.

Alfa állapot óta használom a 10.04 Ubit és az elején éppen hogy feltűnően gyors volt az opeoffice fájlok megnyitása. Most pedig egyszerűen katasztrófa.

Az asztali gép: Asus alaplap 2,6 GHz core2duo Intel procival, 2GB memóriával 32bit ubi
A lapop: Acer Aspire 5732z, 2,2GHz core2duo Intel procival, 4GB memóriával, 64bites ubuntuval.

Egyik sem egy elveszett ócska darab, ennél sokkal többet kellene tudjon.

Külföldi fórumokat böngészve látom, hogy nem vagyok a dologgal egyedül. A felhasználói profil törlése nem segített.

Valaki találkozott már a jelenséggel?
Esetleg megoldotta?

Re: Oo.o 3.2 bármilyen fálj megnyitás során kb 30mp-re lefag

HozzászólásElküldve: 2010. június 9., szerda 23:15
Szerző: tarsolyzsolt
Egy tyúklépéssel előrébb jutottam, de még megoldani nem sikerült a lassú fájl nyitást.

Live CD-n kipróbáltam a dokumentumok nyitását és jól működött. Ekkor arra gyanakodtam, hogy valami később hozzáadott program okozza a hibát. Elsőként töröltem a .fonts mappámat. Nem lett jobb.

Aztán mielőtt tömeges programtörölgetésekbe kezdtem volna, létrehoztam egy új felhasználót (ugyanazon gépen), majd azzal belépve hoppá!!! hibátlanul működik a dokumentumok megnyitása.
Ezen felbuzdulva töröltem a mappámból a .openoffice.org mappát, ami a beállításokat stb. tartalmazza, majd elindítottam az OOo-t. Próbáltam többször, hiszen létre kell hoznia az új beállító fájlokat, de nem lett jobb.

Közben Ubuntu fórumon is jelezték, hogy nem vagyok egyedül a problémával...

Mi avatkozhat bele az OOo lelkivilágába még? Illetve Linuxban hova menthet még beállításokat?

Re: Oo.o 3.2 bármilyen fálj megnyitás során kb 30mp-re lefag

HozzászólásElküldve: 2011. március 20., vasárnap 14:45
Szerző: hchris
Nekem a hálózati nyomtatót próbálta feléleszteni kikapcsolt gépen, próbáld ki, hogy alapértelmezettként helyi nyomtatót adsz meg.
ha nem jön be, nézz körül itt:

http://open-tube.com/an-explanation-on- ... le-loading
http://www.oooforum.org/forum/viewtopic.phtml?t=19447

Re: Oo.o 3.2 bármilyen fálj megnyitás során kb 30mp-re lefag

HozzászólásElküldve: 2011. március 20., vasárnap 15:31
Szerző: antiuhu
Üdv!

Tipp:
Eszközök/Beállítások/Megnyitás és mentés/Általános/
"Felhasználói beállítások betöltése a dokumentummal együtt" és/vagy "Nyomtatóbeállítások betöltése a dokumentummal együtt"
rész elől szedd ki a pipát.

Anti