Szorzás

Ha bizonytalan vagy itt kezdd!

Szorzás

HozzászólásSzerző: Estur » 2009. november 10., kedd 14:04

Segítségre lenne szükségem !
Calc munkafüzetben a B oszlopot meg kellene szorozzam 1,42-vel , de mind a 65536 sorban . Ráadásul 4db ilyen listám is van és hát a =B1*1,42 után a mező lehúzása kicsit időigényes lenne .
Előre is köszönöm a segítséget !

Admin: egy kérdés egy téma, leválasztottam az eredeti helyéről.
MS98SE OOo 2.4.1
Estur
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009. november 10., kedd 13:54

Re: Szorzás

HozzászólásSzerző: Zizi64 » 2009. november 10., kedd 17:56

Üdv!

Jobb megoldásokat nem tudok:

1. Egyszer kitöltöd a szorzással az eredmény oszlopot, másik három esetben a "B" oszlopot egy kattintással kijelölöd és átmásolod (egy fájlmásolatban) az első kitöltött munkalap "B" oszlopa helyére.
Az első "B" oszlopot se "húzással" töltsd ki, hanem az első kitöltött cellán Ctrl-C után az egész oszlopot jelöld ki a "B" koordinátára (oszlopjelölőre) kattintással, és Ctrl-V-vel illeszd be a műveletet. Kicsit gyorsabb, mint a lehúzás.

2. Kitöltöd az első (1.) sort, majd az eredményoszlop betűjelére (oszlopjelölőre) kattintás /kijelölöd az egész oszlopot/: majd Szerkesztés-Kitöltés-Le és várakozol, míg megtörténik... (Igen lassú!)
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win7x64Prof/W10x64prof: LO6.1.6;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-6.3.3, AOO4.1.6
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címe elejének szerkesztésével - tedd hozzá: [Megoldva].
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
 
Hozzászólások: 3495
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Szorzás

HozzászólásSzerző: Estur » 2009. november 11., szerda 9:48

Kedves Zizi64 !

A 2. megoldást kipróbáltam és köszönöm szépen , teljesen jól működik ! :bravo:
Köszönettel : Estur
MS98SE OOo 2.4.1
Estur
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009. november 10., kedd 13:54

Re: Szorzás

HozzászólásSzerző: luuzzzeer » 2009. november 27., péntek 14:32

Milyen modon tudom azt megoldani, hogy bizonyos cellak eredmenyei automatikusan megszorzodjonak X-el.
pl.
c1,b42, d6, e32 -nek a fugvennyel kiszamolt eredmenyet a tablazat automatikusna meg kellene hogy szorozza 2-vel (vagy inkabb X-el), eredmenytol es minden mastol teljesen fuggetlenul.
Ms Windows 10 • LibbreOffice 4.4.2
luuzzzeer
 
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2009. április 22., szerda 18:19

Re: Szorzás

HozzászólásSzerző: Zizi64 » 2009. november 27., péntek 14:38

Üdv!

Legegyszerűbben úgy, hogy a képleteket (függvények) zárójelbe teszed és utána írod, hogy "*2", vagy "*Z1"(ahol Z1 cella tárolja azt a számot, amivel mindent meg akarsz szorozni).
...másik eset az, hogy nagyon nem értettem meg a kérdésedet!!!

...Másképpen: Milyen elv alapján dől el, hogy melyik cellákat kell megszorozni? Hány munkalapon, hány darab cella értékét kell szorozni? Változik-e ez a lista? Ha igen, minek a függvényében?
Mindegyik cellát mindig ugyanannyival kell megszorozni, vagy függ valamitől a szorzó értéke?
Ha ezekre a kérdésekre van válasz, közelebb kerülhetünk a megoldáshoz!
Sok sikert!
Kovács Tibor (Win7x64Prof/W10x64prof: LO6.1.6;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-6.3.3, AOO4.1.6
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címe elejének szerkesztésével - tedd hozzá: [Megoldva].
Avatar
Zizi64
Globális moderátorok
 
Hozzászólások: 3495
Csatlakozott: 2008. november 12., szerda 21:22
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Kezdők

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég