Oldal: 1 / 1

Munkalapok száma

HozzászólásElküldve: 2009. augusztus 23., vasárnap 12:27
Szerző: Georg80
Sziasztok! Lehet, hogy valahol már rákérdeztek erre, de sajnos nem találtam sehol. A kérdés az lenne, hogy miért van korlátozva a munkalapok száma? Nekem csak 255-öt engedélyez, pedig sokkal több kellene. Amúgy tök jó lenne a program, de emiatt sajnos lehet hogy nem tudom használni. :(

admin: nem az adott téma folytatása volt, ezért leválasztottam onnan. Kérlek legközelebb indíts új témát, amúgy ha így teszel hamarabb kapsz segítséget.

Re: Munkalapok száma

HozzászólásElküldve: 2009. augusztus 23., vasárnap 22:35
Szerző: Kami
Miért mennyi kellene? Biztos jól rendezed az adataidat ha ennyi munkalapra van szükséged?

Re: Munkalapok száma

HozzászólásElküldve: 2009. augusztus 23., vasárnap 22:40
Szerző: Kami
Calc 3.0 can store a maximum of 65,536 rows with 1,024 columns in each sheet, with a maximum of 256 sheets.

Látom az Excel 2003 ellenben 65,531 munkalapot tud kezelni.

Re: Munkalapok száma

HozzászólásElküldve: 2009. augusztus 23., vasárnap 23:00
Szerző: Georg80
Kami írta:Calc 3.0 can store a maximum of 65,536 rows with 1,024 columns in each sheet, with a maximum of 256 sheets.

Látom az Excel 2003 ellenben 65,531 munkalapot tud kezelni.


Na most ezzel a válasszal nem lettem okosabb. A cégünk vevőinek adatait és rendeléseit tárolom külön munkalapokon, ezért kell annyi. A lényeg, hogy az Open Office képes e többet kezelni, vagy sem, mert akkor veszek egy office 2007-et 15000-ért....

Re: Munkalapok száma

HozzászólásElküldve: 2009. augusztus 24., hétfő 8:18
Szerző: r4zoli
Az OOo ennyit tud, nem többet, ezen csak a fejlesztők tudnak változtatni, az ilyen jellegű fejlesztés nem szokott hamar végbemenni, már ha egyáltalán megtörténik. Nagyon nyomós indok kell, és nem egy két felhasználótól kell érkeznie.

Ha ez a lapszám nem elég, akkor talán más szoftvert kell választani, amennyiben azonnal kell a megoldás.
Nem kötelező az OOo használata.

Hosszabb távon talán megfontolandó, más megoldás keresése.
Adatbázisban jobban tárolhatók az ilyen adatok.

Re: Munkalapok száma

HozzászólásElküldve: 2009. augusztus 30., vasárnap 23:09
Szerző: Kami
Igen, ha töb lap kell, esetleg az adatrögzítés formátuma, elrendezése nem megfelelő. Talán érdemes lenne más eszközt struktúrát megfontolni. Amúgy a lapok száma növelhető (újrafordításnál), de az a kompatibilitást elrontja és teljesítmény gondokat is jelenthet és esetleg hibás működést is generálhat. Szóval annyira nem egyszerű a helyzet.