Egyébként még az sem tiszta nekem teljesen, hogy a Draw vagy valami más volna jó.
A Draw van felvértezve VALAMENNYI rajzolási képességgel. A többi alkalmazásban ezek csak részlegesen vannak meg.
A grafikus megoldás nem tetszik mert, később nem tudnám átírni a szöveget, vagy áthelyezni a vonalat, csak trükközve. Ezért nem foglalkoztam a példa fájllal.
A bitmap formátumba történő konvertálást NEM kell mindenképpen megcsinálnod. (Az csak egy lehetőség, mivel nem tudhatom, mi a célod az eredménnyel.) Elég CSOPORTOSÍTANI az objektumokat, ahogy azt a meg nem nézett mintafájlban láthatnád...
Ezt a csoportosítás dolgot még nem értem, bár lehet, hogy az segít majd a végső megoldás megtalálásában.
A Csoportosítás menete A Draw-ban:
- Kijelölüd az ÖSSZES objektumot, amit be akarsz vinni a csoportba.
- Jobb klikk a kijelölésen, Csoportosítás
Később szét is robbanthatod a csoportot, meg bele is léphetsz, ha valamelyik bent lévő objektumot módosítani akarod.
A csoportosított objektumokat csakis együtt tudod máshová mozgatni. (Kivéve persze, ha szétrobbantod a csoportot.)
A másodikat sem értem teljesen. Miért kell a vonalra kerülnie a szövegnek? Írtam, hogy a vonal és a doboz felső széle közé szeretném rakni. Az nem a vonalon van.
Azért a vonal-RA (egymás takarásába) kerül egy VONAL-hoz hozzárendelt szöveg, mert ez az alapértelmezett beállítás a grafikus objektumok esetében: vízszintesen és függőlegesen is a befoglaló téglalap közepére kerül a szöveges címke. De ezen lehet változtatni: kerülhet a vonaltól FELJEBB is.
Nézd meg a fájlt!