Ürlapon dátum mező kezdőértéke lehet-e függvény?

Adatbázis kezelő

Ürlapon dátum mező kezdőértéke lehet-e függvény?

HozzászólásSzerző: Ziuatanejo » 2011. április 15., péntek 15:34

3.2 -es verzióban még nem lehetett csak fix értéket megadni dátum mezőnek. Nekem arra lenne szükségem, hogy beleírjam a rekordba a rögzítés dátumát és ez jelenjen meg rögtön kezdőértékként. 3.3 -asban van erre megoldás?
Windows Xp Ooo 3.2 FSF ??s Ooo 3.3 Oracle
Ziuatanejo
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2011. április 15., péntek 9:31

Re: Ürlapon dátum mező kezdőértéke lehet-e függvény?

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2011. április 15., péntek 22:15

Ziuatanejo írta:3.2 -es verzióban még nem lehetett csak fix értéket megadni dátum mezőnek. Nekem arra lenne szükségem, hogy beleírjam a rekordba a rögzítés dátumát és ez jelenjen meg rögtön kezdőértékként. 3.3 -asban van erre megoldás?

Megoldás lehetséges, de módosítani kell hozzá a táblát, alapértelmezett értéket kell megadni:
Kód: Egész kijelölése   KinyitásÖsszecsukás
ALTER TABLE "Table1" ALTER COLUMN "LastEdit" SET DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP


Makrót hozzárendelni a "Rekordművelet előtt" tulajdonsághoz az alábbi makrót:
Kód: Egész kijelölése   KinyitásÖsszecsukás
    Sub onUpdateRecord( oEvent as object )
        dim oDataForm as variant
        dim oStatement as variant
        dim oResultSet as variant

        if oEvent.Source.SupportsService( "com.sun.star.form.component.DataForm" ) then
            if oEvent.Action = com.sun.star.sdbc.ChangeAction.UPDATE then
                oDataForm = oEvent.Source
                oStatement = oDataForm.ActiveConnection.CreateStatement
                oStatement.EscapeProcessing = False
                oResultSet = oStatement.executequery( "CALL CURRENT_TIMESTAMP" )
                oResultSet.next
                oDataForm.updateTimeStamp( oDataForm.FindColumn( "LastEdit" ), oResultSet.getTimestamp( 1 ) )
            end if
        end if

    End Sub


Működő példa letölthető az angol fórumról, ahonnan ezt a makrót is másoltam: http://user.services.openoffice.org/en/ ... 02#p184958
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Ürlapon dátum mező kezdőértéke lehet-e függvény?

HozzászólásSzerző: Ziuatanejo » 2011. április 19., kedd 9:47

A tábla szintű megoldást már próbáltam régebben, de a MySql akkori verziójában nem lehetett megoldani, most abból is újjabb verziót raktam fel, lehet, hogy már lehet, ennek még utána kell néznem.

A makrós megoldás tökéletes lesz nekem, ha működik MySql -el is, de még soha nem csináltam makrót, úgyhogy azzal csak akkor próbálkozom, ha lesz egy kicsit több időm.
Windows Xp Ooo 3.2 FSF ??s Ooo 3.3 Oracle
Ziuatanejo
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2011. április 15., péntek 9:31

Re: Ürlapon dátum mező kezdőértéke lehet-e függvény?

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2011. április 19., kedd 10:12

Ziuatanejo írta:A tábla szintű megoldást már próbáltam régebben, de a MySql akkori verziójában nem lehetett megoldani, most abból is újjabb verziót raktam fel, lehet, hogy már lehet, ennek még utána kell néznem.

A makrós megoldás tökéletes lesz nekem, ha működik MySql -el is, de még soha nem csináltam makrót, úgyhogy azzal csak akkor próbálkozom, ha lesz egy kicsit több időm.

Egy szóvalsem említetted, hogy MySQL-hez csatlakoztál az OOo-val. A megadott példa biztosan csak a beépített hsqldb esetében működik.
MySQL-hez nézd meg a MySQL dokumentációját is.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Ürlapon dátum mező kezdőértéke lehet-e függvény?

HozzászólásSzerző: Ziuatanejo » 2011. április 19., kedd 12:30

Igen, bocs azt nem írtam, hogy MySql -t használok. Annak megfelelő szintaxissal próbálkoztam hajdan és utána is néztem a MySql honlapján, ott írták, hogy ez még nem megoldható, ezért akartam felületről. A makrós megoldás valószínűleg jó lesz, csak még egy ideig nem tudom kipróbálni.
Windows Xp Ooo 3.2 FSF ??s Ooo 3.3 Oracle
Ziuatanejo
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2011. április 15., péntek 9:31


Vissza: Base

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég