rendszeridő lekérdezése

Adatbázis kezelő

rendszeridő lekérdezése

HozzászólásSzerző: erki » 2009. április 14., kedd 18:04

Próbáltam sysdate-tel a rendszeridő lekérdezését, de ez nem működött a Base-ben. Tudja valaki, hogy tudom lekérdezni az aktuális rendszeridőt?
Ms Windows XP • 3.0.X • Ubuntu 8.x
erki
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2009. április 11., szombat 17:44

Re: rendszeridő lekérdezése

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2009. április 14., kedd 20:29

NOW () vagy CURRENT_TIMESTAMP
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: rendszeridő lekérdezése

HozzászólásSzerző: erki » 2009. április 14., kedd 20:40

Köszi. A NOW() működik, de ha eggyel korábbi nap kell, akkor a NOW()-1 -nél hibát jelez. :(
Ms Windows XP • 3.0.X • Ubuntu 8.x
erki
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2009. április 11., szombat 17:44

Re: rendszeridő lekérdezése

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2009. április 15., szerda 9:06

Használd a HSQLDB dokumentációt.

Az angol fórumról a megoldás:

Kód: Egész kijelölése   KinyitásÖsszecsukás
    ...WHERE year(now())=year(date1) AND month(now())=month(date1) AND day(now()-1)=day(date1)
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Base

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron