Base ... nálam miért nem műkszik?

Adatbázis kezelő

Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: kezdő_2009 » 2009. március 31., kedd 23:43

Sajnos egy ideje szenvedek vele és még nem találtam meg a megoldást.

- Létre tudok ugyan hozni táblát, de adattal már nem tudom feltölteni.
- Létre tudok ugyan hozni lekérdezést, de azt módosítani nem.
- Létre lehet hozni makrókat is? A Base ez esetben szürke makrók rögzítése menüelemet ad ki...

...először csak ennyit....
Ubuntu 12.04 LibreOffice 3.5.7.2
kezdő_2009
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009. február 17., kedd 22:48

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2009. április 1., szerda 7:52

kezdő_2009 írta:
- Létre tudok ugyan hozni táblát, de adattal már nem tudom feltölteni.

Valószínűleg nem adtál meg elsődleges kulcsot, ez a hsqldb belső adatbázis esetében kötelező.

- Létre tudok ugyan hozni lekérdezést, de azt módosítani nem.

Melyik OOo változat? a 2.4.X-től szerkeszthetőnek kell lenni a lekérdezésnek.


- Létre lehet hozni makrókat is? A Base ez esetben szürke makrók rögzítése menüelemet ad ki...

Base esetében a makrók a 2.x és a 3.0.x változatokban csak az űrlapokban használható, a 3.1 változattól lesz használható az adatbázis dokumentumban.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: Userbase » 2009. szeptember 30., szerda 11:19

Már vagy ötszöl feltoltam az OO3.1-et a gépemre (útmutató szerint), de minden adatbázist csak olvasható formában hajlandó megjeleníteni, hiába állítgatom a felhasználói leírás szerint (egy gép én vagyok a rendszergazda). Érdekes hogy amit a leírás szerint csináltam adatbázist, noha arra is kiírja hogy csak olvasható, mégis enged adatot bevinni, de csak abba. Amikor pl egy excelre nyitok rá és csinálok űrlapot, akkor semmilyen adatbevitelt nem enged meg, mezőket sem tudok benne szerkeszteni, relációkat sem, sem elsődleges kulcsokat kijelölni.
OpenOffice 3.1 a Windows XP
Userbase
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009. szeptember 30., szerda 11:10

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2009. szeptember 30., szerda 13:16

Az űrlapok az adatbázisban, "csak olvasható" writer dokumentumként nyílnak meg adatbevitelre. Ilyenkor az űrlap elrendezése nem változtatható meg csak a vezérlő elemekbe lehet adatot bevinni. Ha szerkesztésre nyitod meg az űrlapot akkor az elrendezésen tudsz változtatni, de nem tudsz adatot írni az adatbázisba. A két mód közötti váltás a Nézet>Eszköztárak>Űrlaptervezés eszköztáron található ikon alkalmazásával lehetséges. Az űrlap vezérlő elemek hasonlóan működnek az OOo összes alkalmazásában.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: TivaGY » 2009. október 7., szerda 21:31

Én is a "Csak olvasható"-val kinlodom.

Űlapot csináltam.
Müködött. Igazgatam a szerkesztésbe és egy mentés, újranyítás az űrlapon csak olvasható lett.
Ezen időtől csak olvashatók az űrlapok.

Tivadar
OOO310m19 Windows XP prof.
TivaGY
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2009. szeptember 22., kedd 21:11
Tartózkodási hely: Győr

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2009. október 8., csütörtök 7:10

Szerkesztésre kell megnyitni az űrlapot, jobb klikk az űrlap nevén és nem a megnyitást, hanem a szerkesztést kell választani.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: rjozsef » 2009. november 15., vasárnap 20:36

Sziasztok,
Ilyen jelenség nálam is volt. Pár szerkesztés, módosítás után a táblákon nem lehetett további módosítást csinálni.
(sem új mezőt hozzáadni, sem annak típusát módosítani). Kínomban próbáltam volna egy új táblát létrehozni, tűndér segítségével, amibe pedig belefagyott a Base. Kilövés utáni újraindításkor elindult az adatbázis-helyreállító és "láss csodát", minden tábla szerkeszthető lett ismét. (bug?)
üdv Mindenkinek!
OpenOffice.org 3.1.1 OOO310m19 (Build:9420) - Windows XP Prof.
rjozsef
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009. november 15., vasárnap 20:27

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2009. november 15., vasárnap 21:57

(bug?)

Az is lehet, de melyik OOo/Java változattal történt mindez?
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: rjozsef » 2009. november 16., hétfő 10:56

Szia,
OpenOffice.org 3.1.1 OOO310m19 (Build:9420) verzióm van, a múlt héten töltöttem le. A Java-t hogy tudom megnézni?
OpenOffice.org 3.1.1 OOO310m19 (Build:9420) - Windows XP Prof.
rjozsef
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009. november 15., vasárnap 20:27

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2009. november 16., hétfő 13:24

Eszközök>Beállítások>Openoffice.org>Java
Itt kell az első indítás után a telepített javák közül a legfrissebbet kijelölni, majd újra indítani az OOo-t, ha aktíva gyorsindító abból is ki kell lépni. E beállítás nélkül nem mennek a tündérek máshol sem az OOo-ban.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: rjozsef » 2009. november 16., hétfő 14:00

Szia,
megnéztem és azz látom, hogy a Sun 1.6.0.11 Java a legfrissebb, az is van bejelölve. Aztán találtam a a Vezérlőpultban egy Java kategóriát, amiből lehet indítani egy update-t, de azt meg azt mondja, hogy ez a legutolsó verzió és nem frissít. Akkor ez van ...
OpenOffice.org 3.1.1 OOO310m19 (Build:9420) - Windows XP Prof.
rjozsef
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009. november 15., vasárnap 20:27

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: r4zoli » 2009. november 16., hétfő 14:16

Frissíteni kellene a javát, az 1.6.0._17 a legfrissebb a windows alatt, a java.com-ról.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Avatar
r4zoli
Site Admin
 
Hozzászólások: 850
Csatlakozott: 2008. február 17., vasárnap 4:52
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Base ... nálam miért nem műkszik?

HozzászólásSzerző: rjozsef » 2009. november 17., kedd 15:36

Köszönöm az ötletet, megtaláltam ezt az új Java verziót és letöltöttem. Még annyit tennék ehhez a témához, hogy más Base fórumokon is belebotlottam ilyen problémába, és ott azt írták, hogy az adatbázis megsérülhetett. Talán nálam is ez lehetett és a helyreállító ki tudta javítani. Megoldásnak egyébként azt javasolták, hogy készítsünk egy új adatbázist és importáljunk át mindent az újba. (ezt nem próbáltam, de talán ötletnek jó).
OpenOffice.org 3.1.1 OOO310m19 (Build:9420) - Windows XP Prof.
rjozsef
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009. november 15., vasárnap 20:27


Vissza: Base

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég