Oldal: 1 / 1

lekérdezés vagy sql parancs egy mező feltöltéséhez

HozzászólásElküldve: 2009. február 17., kedd 0:23
Szerző: komlosi
Szevasztok!
A probléma a következő: egy mezőt kellene feltölteni adatokkal amit a tábla más mezőiből kell kiszámítani.
Mint a frissítő lekérdezés az Accessben. Próbáltam az SQL parancsot beírni de hibát jelez. Íme az SQL parancsom:
UPDATE Elem SET Elem.RendszámPerMóltömeg = [Rendszám]/[Moltömeg];
Hogy lehetne ezt megoldani? Van ilyen, hogy frissítő lekérdezés vagy valami hasonló?
Köszi előre is!

Re: lekérdezés vagy sql parancs egy mező feltöltéséhez

HozzászólásElküldve: 2009. február 17., kedd 10:32
Szerző: r4zoli
Az odb fájl HSQLDB vagy külső adatbázishoz csatlakozol?
Ha HSQLDB használd a dokumentációját.
A lekérdezések, parancsok készítésénél használd az adatbázis objektumoknál a "dupla felső idézőjelet", szövegnek 'szimpla idézőjelet', || a szöveg összefűzésre, % pedig dzsókerként.

Re: lekérdezés vagy sql parancs egy mező feltöltéséhez

HozzászólásElküldve: 2009. február 17., kedd 23:33
Szerző: komlosi
Köszi a segítséget. Egy Calc-ból beimportált adatbázisról van szó. Szerintem odb, a kiterjesztése az.
Ha használtam az általad megadott szintaktikai elemeket akkor azt írta ki, hogy csak a Select megengedett utasítás.
Akkor az Update nem is használható ebben az SQL-ben?
Akkor hogyan lehetne egy üres oszlopot feltölteni az adatbázis másik oszlopaiból
számított értékekkel?

Re: lekérdezés vagy sql parancs egy mező feltöltéséhez

HozzászólásElküldve: 2009. február 18., szerda 8:56
Szerző: r4zoli
A kezelői felületen keresztül csak a SELECT a támogatott, minden egyéb csak az Eszközök>SQL... nagyon primitív parancsablakon át használható, csak.

Re: lekérdezés vagy sql parancs egy mező feltöltéséhez

HozzászólásElküldve: 2009. február 19., csütörtök 9:35
Szerző: komlosi
Köszönöm a segítséget. Sikerült.
Persze egyet akkor még kérdezek.
Hogyan lehet beállítani ha egy jelentésbe diagramot szúrok be és hogy melyik mező legyen ábrázolva a táblából.

Re: lekérdezés vagy sql parancs egy mező feltöltéséhez

HozzászólásElküldve: 2009. február 19., csütörtök 13:13
Szerző: r4zoli
Ez közvetve ide tartozik ezért itt hagyom, de legközelebb indíts új témát ha új kérdésed van. megkönnyíti a későbbi keresést.

A Tartalom "Tábla" opciója az összes táblában lévő adatot beteszi a diagramba, ez nem mindig jó.
Kattints a diagram belsejébe duplán, szerkesztési módba lép, jelölj ki egy adat sort, jobb egérgombbal felugró menü jön elő, Válaszd az Adattartományok opciót, a megnyíló ablakon keresztül csak törölni tudsz könnyen. mivel mindent felvesz ezért célszerű törölni azt az adat sort ami az ID vagy hasonló elsődleges kulcshoz tartozik, az általában nem is kell mint adatsor.

Másik lehetőség nem a "Tábla" opció használata.
Kattints a diagramra, a tulajdonságok Adat fülén válaszd ki a "Tartalom típusnál" válaszd ki azt a lékérdezést amit elkészítettél, vagy válaszd az SQL-parancsot, A "Tartalom" tulajdonságnál kattints a ... gombra, egy lekérdezési ablak nyílik meg - ott össze tudod állítani azt az adatsort ami neked kell,

Re: lekérdezés vagy sql parancs egy mező feltöltéséhez

HozzászólásElküldve: 2009. február 20., péntek 9:48
Szerző: komlosi
Köszönöm!
Ígérem máskor jobban figyelek a témákra. Bocsánat!

Re: lekérdezés vagy sql parancs egy mező feltöltéséhez

HozzászólásElküldve: 2009. október 14., szerda 22:58
Szerző: hajdul
Azért ez sem semmi:

ez az sql (thunderbird cimlístán)

insert into Összegyűjtött címek (Utónév, vezetéknév, email)
select Utónév, vezetéknév, email from cim;

A válasz:
1: A lekérdezést nem lehet végrehajtani. Túl bonyolult.