Oldal: 1 / 1

Base-bol php-lapra, és adatok átvitele

HozzászólásElküldve: 2011. augusztus 14., vasárnap 18:19
Szerző: Zita
Udv mindenkinek!
Segítségért fordulok, inkább új témát nyitok, habár hasonló kérdés már volt,itt viewtopic.php?f=10&t=576
mégis más.
Az urlap1-en van két tábla ( MainForm, SubForm) és 1 gomb. Aktiválom( kiválasztom) az egyik sort a táblából, innen pl. az ICD mezot beteszem egy változóba (global), megnyomom a gombot és megnyílik egy php script és PDF-fájl(input mezokkel). Ezt úgy érem el, hogy gomb, tulajdonság, általános, akció Megnyitni dokument/web lapot, egy sorral lejjebb URL: http://server/irat.php.
Ha megnyíl az irat.php, akkor akarnám kiírni az input mezokbe a mysql-ból az adatokat a kiválasztott ICD szerint. Ez ha csak php-scriptet használok, így megy:
$idznak=$_GET['IDC']; vagy GET helyett POST, ez mukodik OOP Base nélkul, de nekem Base kell és utána php lap
$sql_irat=mysql_query("SELECT * FROM `IRATOK` WHERE IDC='$idznak' ORDER BY IC DESC");
$irat=mysql_fetch_array($sql_irat);
$nev=$irat['2']; .... $cim=$irat['3']; és tovább az osszes adatot kiveszem és kiírom , de hogyan átadni a kulcsot Base-lapról?
Hogyan megcsinálni Base urlap és irat.php kozott? Valamit találtam, urlap tulajdonság , általános, ott név, URL, Frame, kódolás , ehhez valami itt
http://plan-b-for-openoffice.org/ooo-he ... 2/01170201
de nem tudom megcsinálni, rossz irányban keresem a megoldást? Koszonom elore is.
Zita

Re: Base-bol php-lapra, és adatok átvitele

HozzászólásElküldve: 2011. augusztus 14., vasárnap 19:15
Szerző: r4zoli
Nem egészen értem, mit akarsz elérni.
Előre mondom, nem szoktam a Base-t programozni, se php-ban weblapot fejleszteni, próbálom a Base-t makrók nélkül használni amikor csak lehet.

A Base és a php programozás együtt nem jó megoldás, szerintem.
Mi a célod a programoddal?
MySQL-ben tárolod az adataidat és az OOo-val csatlakozol hozzá?
Miért nem jó php-ban készített űrlap?
A pdf űrlap adatait is fel akarod használni?
Az OOo Base adatai kívülről nem elérhetőek.
Ha a Base beépített hsqldb-ban vannak az adataid akkor másold át MySQL alá és azt használd.

Re: Base-bol php-lapra, és adatok átvitele

HozzászólásElküldve: 2011. augusztus 18., csütörtök 18:28
Szerző: Zita
Udvozollek benneteket!
Eloszor is válaszolok, miért kell nekem, amit akarok. A PDF-fájl mellékes, az csak kovetelmény, az a cég-logója, elotte az adatmezok, ebbol kinyomtatni az iratokat. Az adatok mysql-ben vannak, próbálom Win Vista és Ubuntu 10.04, de végul Linuxon lesz az adatbázis. A toltés Base-urlapokon toténik, a nyomtatás pdf-fájlon keresztul. A táblák php-ban nem olyan szépek. Elismerem, lehethogy php-profi megtudná szebben csinálni, de én nem. A táblák Base-ben szépek, konnyu megcsinálni, vezérloelemeket használhatom programozás nélkul, de hiányzott a kapocs az urlap és a php-lap kozott. Statisztika, lekérdezések konnyebb lesz Base-en keresztul.Most már megvan. Hogyan? ˇIgy:
Az urlapon van két tábla, Mainform és Subform. Rákattintok arra a sorra, ami érdekel az egyik táblában, tehát kiválasztom, megjelolom. Ha megnyomom a gombot, makró eltárolja a kulcsot vagy text file vagy egy kulon adattárolóba, nálam egy mysql táblába, lehet text file is. A kulcs átadása a makroban, lásd a csatolmányt.
A gombnyomásra Megnyílik a php+pdf ( urlap tulajdonság,akció web/dokument megnyitása, URL .../irat.php), ami eloszor kiveszi a tárolóból a kulcsot, a kulcs segítségével az adatbázisból kiveszem az osszes adatot, ami a kiválasztott irathoz tartozik, és kirajzolom a pdf és adatokat. Lásd a csatolmányban szintén.

Megoldva, Benitez dolgaiból kerestem és lestem el, a makrot is ugy adtam ossze. De akarom próbálni egyenesen a kulcs átadását, get vagy post segítségével az urlaprol, lásd feljebb az elso hozzászólásom végét, urlap tulajdonság, általános, ott kódolás, frame, post vagy get.
Koszonom, mukodik.

Re: Base-bol php-lapra, és adatok átvitele

HozzászólásElküldve: 2011. augusztus 19., péntek 8:31
Szerző: Zita
Itt a makro, mint csatolmány nem ment, példa 3 kulcs felhasználására, egy-egy a táblákból, és egy a textboxból, elég volna egy,

Kód: Egész kijelölése   KinyitásÖsszecsukás
Sub makro
Dim txt as Integer
Dim Context
Dim DB
Dim Conn
Dim Stmt
Dim Result
Dim strSQL As String
Dim Doc As Object
Dim Forms As Object
Dim Form As Object
Doc = StarDesktop.CurrentComponent
Forms = Doc.Drawpage.Forms
Form = Forms.GetbyIndex()
txt = ThisComponent.Drawpage.Forms.getByName ("MainForm"). GetByName ("ICD_textmezo"). CurrentValue
txt1 = ThisComponent.DrawPage.Forms.MainForm.getColumns (). getByName ("utcamezo"). GetString
txt2 = ThisComponent.DrawPage.Forms.MainForm.SubForm.getColumns (). getByName ("cegnev"). GetString
Context=CreateUnoService("com.sun.star.sdb.DatabaseContext")
DB=Context.getByName("adatbazis_basenev")
Conn=DB.getConnection("","")
Stmt=Conn.createStatement()
updates=("UPDATE `iratok`.`psc` SET icd = ('" + txt + "') WHERE 1")     
Stmt.executeUpdate(updates())       
Conn.close()
End Sub


Elhelyeztem a kulcsot a mysql tárolóba( nem base!), neve iratok, tábla psc , mezo icd, nálam a kulcs a txt
Ha megnyílik a pdf+irat.pp, kiveszem a kulcsot a tárolóból, a kulcs szerint az adatokat, de ez már nem base hanem php