Server upgrade

The place for discussions and decisions about the forum

Server upgrade

Postby Hagar Delest » Sun Jun 24, 2018 12:04 pm

Dear All,

For the record, I sent a PM to the NL admins yesterday:
According to the dev mailing list, the forums will be upgraded soon. That should at least greatly improve the responsiveness of the boards.
Could you please check and report to the dev mailing list if you see any problem?

The discussion: https://www.mail-archive.com/dev@openof ... 34035.html

You can try the test site and report any glitch that has not been reported yet.

Thanks
AOO 4.1.6 on Xubuntu 18.10 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28253
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Server upgrade

Postby floris v » Sun Jun 24, 2018 12:10 pm

I suppose that we only need to report problems on the NL forums that are specific to them. I found that I can't post messages, same error as you already reported for the English forum.
MS Windows 10 - AOO 4.1.3 - LibreOffice 5.2.3.3
If your problem has been solved or your question has been answered, please edit the first post in this thread and add [Solved] to the title bar.
Nederlandstalig forum
User avatar
floris v
Moderator
 
Posts: 4009
Joined: Wed Nov 28, 2007 1:21 pm
Location: Netherlands

Re: Server upgrade

Postby Hagar Delest » Sun Jun 24, 2018 11:09 pm

Yes. I may have missed other bugs also. I did not test all the actions I guess.
AOO 4.1.6 on Xubuntu 18.10 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28253
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Server upgrade

Postby floris v » Sun Jun 24, 2018 11:17 pm

Hi, I'm not accusing you of anything, I'm just suggesting that we don't send redundant mails to the developers list. You're doing very well as always. :super: :bravo:
MS Windows 10 - AOO 4.1.3 - LibreOffice 5.2.3.3
If your problem has been solved or your question has been answered, please edit the first post in this thread and add [Solved] to the title bar.
Nederlandstalig forum
User avatar
floris v
Moderator
 
Posts: 4009
Joined: Wed Nov 28, 2007 1:21 pm
Location: Netherlands

Re: Server upgrade

Postby Hagar Delest » Mon Jun 25, 2018 8:05 am

floris v wrote:Hi, I'm not accusing you of anything

I did not take your post as such, don't worry!
You're right, only redundant bugs are worth reporting. I made a check but not a thorough one (didn't check the attachment feature BTW).
AOO 4.1.6 on Xubuntu 18.10 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28253
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Server upgrade

Postby charlie.it » Mon Jun 25, 2018 10:37 am

Sorry, I see (as an administrator) the Italian forum equal to the current one.
The php88 version remains outdated, I still see 3.0.9 instead of the recent 3.0.14.
Can you help me? Thanks.
charlie
macOS 10.12 Sierra: Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.3.2
Windows 7 pro (VirtualBox): Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.4.2
Ubuntu 17.04 LTE (VirtualBox): LibreOffice 5.1.6.2
http://www.charlieopenoffice.altervista.org
User avatar
charlie.it
Volunteer
 
Posts: 302
Joined: Wed Aug 21, 2013 2:12 pm
Location: Italy

Re: Server upgrade

Postby charlie.it » Mon Jun 25, 2018 2:49 pm

The log in the English forum works, but now the Italian one does not work (white web page).
The reply by email to David Fisher does not work (white web page). How can I communicate this problem? Thank you.
charlie
macOS 10.12 Sierra: Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.3.2
Windows 7 pro (VirtualBox): Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.4.2
Ubuntu 17.04 LTE (VirtualBox): LibreOffice 5.1.6.2
http://www.charlieopenoffice.altervista.org
User avatar
charlie.it
Volunteer
 
Posts: 302
Joined: Wed Aug 21, 2013 2:12 pm
Location: Italy

Re: Server upgrade

Postby FJCC » Mon Jun 25, 2018 3:22 pm

I believe that only the hardware has been updated. The phpBB will be changed later. At least that is what this message from June 19 says:
"Hi Forum Admins and interested parties,

The AOO PMC with help from Apache Infrastructure will be migrating and upgrading the Forums through the end of June.

This will proceed in two phases.

(1) Copying the current setup to new VMs. This should be ready to test on Thursday evening US time. I’ll need thorough testing of several of the forums by the admins. The version of the forums being tested may be from early May. I will be available in case any dependencies were missed. Look for details when ready on this thread.

(2) After the initial tests are complete the new VM will be upgraded to the latest phpBB. We will need to test that as well.

(3) Assuming all goes well then over June 30th weekend we will shutdown the current forum vas and migrate the data to the new, upgraded VMs.

Any questions? (I may not answer until Thursday.)

Regards,
Dave"
AOO 3.4 or 4.1 on MS Windows XP ( before 2013-08-03) or Windows 7
If your question is answered, please go to your first post, select the Edit button, and add [Solved] to the beginning of the title.
FJCC
Moderator
 
Posts: 6803
Joined: Sat Nov 08, 2008 8:08 pm
Location: Colorado, USA

Re: Server upgrade

Postby charlie.it » Mon Jun 25, 2018 3:40 pm

Thank you for your answer FJCC.
Unfortunately I do not have access to these informations despite being the only active administrator of the Italian forum.
charlie
macOS 10.12 Sierra: Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.3.2
Windows 7 pro (VirtualBox): Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.4.2
Ubuntu 17.04 LTE (VirtualBox): LibreOffice 5.1.6.2
http://www.charlieopenoffice.altervista.org
User avatar
charlie.it
Volunteer
 
Posts: 302
Joined: Wed Aug 21, 2013 2:12 pm
Location: Italy

Re: Server upgrade

Postby Zizi64 » Mon Jun 25, 2018 4:39 pm

The log-in the Hungarian forum works - I can log-in as a global moderator.

But when I want to sort/filter my posts on the "View your post" / "Saját hozzászólásaim" page, the filter and the sorting function (located on the bottom of the page) not worked. It appeared - I think - all of the existing topics in a random order.

And I can not filter - by time - (even without logging-in) the content of the "Active topics" / "Aktív témák" page.
https://forum-test.openoffice.org/hu/fo ... ive_topics
Tibor Kovacs, Hungary; LO4.4.7, LO6.1.1 on Win7x64Prof.
PortableApps, winPenPack: LO3.3.0-LO6.1.2 and AOO4.1.5
Please, edit the initial post in the topic: add the word [Solved] at the beginning of the subject line - if your problem has been solved.
User avatar
Zizi64
Volunteer
 
Posts: 7357
Joined: Wed May 26, 2010 7:55 am
Location: Budapest, Hungary

Re: Server upgrade

Postby charlie.it » Wed Jun 27, 2018 10:50 am

I can log in as a normal user (password with normal characters).
I can not log in as administrator (password containing the "_" character).
charlie
macOS 10.12 Sierra: Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.3.2
Windows 7 pro (VirtualBox): Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.4.2
Ubuntu 17.04 LTE (VirtualBox): LibreOffice 5.1.6.2
http://www.charlieopenoffice.altervista.org
User avatar
charlie.it
Volunteer
 
Posts: 302
Joined: Wed Aug 21, 2013 2:12 pm
Location: Italy

Re: Server upgrade

Postby floris v » Wed Jun 27, 2018 12:09 pm

I can access the moderator control panel but the moderator logs stays sorted by user name, no matter how often I tell it to sort by date from most recent to oldest. Can anyone confirm that?
Listing a user's posts and sorting by title or message subject also doesn't work, it resets to sorting by user name.
Trying to post a new thread results in an error (text in message box is deleted, text in subject box isn't).
When I tell to log me in automatically, that setting isn't saved.
I can log in on the admin panel, haven't tested anything there so far.
MS Windows 10 - AOO 4.1.3 - LibreOffice 5.2.3.3
If your problem has been solved or your question has been answered, please edit the first post in this thread and add [Solved] to the title bar.
Nederlandstalig forum
User avatar
floris v
Moderator
 
Posts: 4009
Joined: Wed Nov 28, 2007 1:21 pm
Location: Netherlands

Re: Server upgrade

Postby Hagar Delest » Wed Jun 27, 2018 11:21 pm

Same than floris.
I'll give the link to this topic to the ML.
AOO 4.1.6 on Xubuntu 18.10 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28253
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Server upgrade

Postby charlie.it » Sun Jul 08, 2018 9:01 pm

What happened? Nothing seems to me, not yet. I am wrong?
charlie
macOS 10.12 Sierra: Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.3.2
Windows 7 pro (VirtualBox): Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.4.2
Ubuntu 17.04 LTE (VirtualBox): LibreOffice 5.1.6.2
http://www.charlieopenoffice.altervista.org
User avatar
charlie.it
Volunteer
 
Posts: 302
Joined: Wed Aug 21, 2013 2:12 pm
Location: Italy

Re: Server upgrade

Postby floris v » Sun Jul 08, 2018 11:55 pm

I still can't post messages.
MS Windows 10 - AOO 4.1.3 - LibreOffice 5.2.3.3
If your problem has been solved or your question has been answered, please edit the first post in this thread and add [Solved] to the title bar.
Nederlandstalig forum
User avatar
floris v
Moderator
 
Posts: 4009
Joined: Wed Nov 28, 2007 1:21 pm
Location: Netherlands

Re: Server upgrade

Postby Hagar Delest » Mon Jul 09, 2018 10:41 pm

Have not yet heard of anything. I thought it would have been migrated (I was off line last week).
I've just sent a mail to the list.
Will be off line again the next 4 days.
AOO 4.1.6 on Xubuntu 18.10 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28253
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Server upgrade

Postby charlie.it » Fri Jul 13, 2018 3:04 pm

I think it have been migrated.
Yesterday in the afternoon I had log-in problems in the Italian Forum, just like the test forum. My admin password was always wrong! (it has some "_" characters).
Fortunally, I solved with another admin ID (pw without "_").
charlie
macOS 10.12 Sierra: Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.3.2
Windows 7 pro (VirtualBox): Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.4.2
Ubuntu 17.04 LTE (VirtualBox): LibreOffice 5.1.6.2
http://www.charlieopenoffice.altervista.org
User avatar
charlie.it
Volunteer
 
Posts: 302
Joined: Wed Aug 21, 2013 2:12 pm
Location: Italy

Re: Server upgrade

Postby Hagar Delest » Sat Jul 14, 2018 12:49 pm

Do you see any responsiveness improvement? I don't see any on the EN forum.
No news on the ML.
AOO 4.1.6 on Xubuntu 18.10 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28253
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Server upgrade

Postby charlie.it » Sat Jul 14, 2018 1:47 pm

No, I do not see any improvements.
charlie
macOS 10.12 Sierra: Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.3.2
Windows 7 pro (VirtualBox): Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.4.2
Ubuntu 17.04 LTE (VirtualBox): LibreOffice 5.1.6.2
http://www.charlieopenoffice.altervista.org
User avatar
charlie.it
Volunteer
 
Posts: 302
Joined: Wed Aug 21, 2013 2:12 pm
Location: Italy

Re: Server upgrade

Postby floris v » Sun Jul 15, 2018 12:35 am

The test site is still up and running, and still buggy.
MS Windows 10 - AOO 4.1.3 - LibreOffice 5.2.3.3
If your problem has been solved or your question has been answered, please edit the first post in this thread and add [Solved] to the title bar.
Nederlandstalig forum
User avatar
floris v
Moderator
 
Posts: 4009
Joined: Wed Nov 28, 2007 1:21 pm
Location: Netherlands


Return to Forum Governance

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest