[Solved] Creating Macros Crashes OpenOffice

Discuss setup / installation issues - Add a spell checker, Language pack?

[Solved] Creating Macros Crashes OpenOffice

Postby Robitron » Thu Oct 11, 2018 6:55 pm

Okay, I don't know what happened but I was working in a file and had some macros created.

Windows updated and restarted, now everytime I open OO.o, everything loads fine until I try to get into the macros (whether in a new file or an existing one), OO.o crashes; recovers the file I was working on and crashes again. Wash, rinse, repeat.

I uninstalled OO.o and removed the folders from my appdata folder but then reinstalled to no avail. I can not use macros at all with OO.o now. Any idea what may be causing this and how to fix it?
Last edited by Robitron on Fri Oct 12, 2018 2:25 am, edited 1 time in total.
OpenOffice 4.1.5 on Windows 10

What am I doing here? What are you doing here? Wait, where are we?
Robitron
 
Posts: 91
Joined: Thu Nov 15, 2012 5:27 pm

Re: Creating Macros Crashes Open Office

Postby FJCC » Thu Oct 11, 2018 9:52 pm

This seems to be a problem with the Windows update. I had this problem after the update I got earlier this year (August?). I got updates yesterday, KB4462930 and KB4462919, and the problem seems to be gone. Please look at your update history and tell us which update were made last.
Windows 10 and Linux Mint, since 2017
If your question is answered, please go to your first post, select the Edit button, and add [Solved] to the beginning of the title.
FJCC
Moderator
 
Posts: 7257
Joined: Sat Nov 08, 2008 8:08 pm
Location: Colorado, USA

Re: Creating Macros Crashes Open Office

Postby Robitron » Thu Oct 11, 2018 10:40 pm

KB4100347, KB4462930 and KB4462919
OpenOffice 4.1.5 on Windows 10

What am I doing here? What are you doing here? Wait, where are we?
Robitron
 
Posts: 91
Joined: Thu Nov 15, 2012 5:27 pm

Re: Creating Macros Crashes Open Office

Postby Robitron » Thu Oct 11, 2018 11:43 pm

Okay, I'm not sure what happened but I tried to do an OO.o update (which failed as it always does for me) so I went into settings, changed my internet proxy server from system to none. Then I tried the update again (which failed again) so I changed the proxy server back to system and now the macros seem to be working okay...

Not sure what the apple had to do with the orange but apparently, they were both needed for the fruit salad.

*I just checked the proxy server settings again and it set itself back to none. So I don't know what's going on but it seems to be working for the time being.
OpenOffice 4.1.5 on Windows 10

What am I doing here? What are you doing here? Wait, where are we?
Robitron
 
Posts: 91
Joined: Thu Nov 15, 2012 5:27 pm


Return to Install, Setup and Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests