[Solved] Page style in template doesn't appear in document

Using them, Making them , Finding them

[Solved] Page style in template doesn't appear in document

Postby Etymologist » Fri Aug 09, 2013 5:22 pm

Hi,
I've defined a new page style and got it in my standard template (as I see when I re-open the template). But when I open a new document based on this standard template (according to File - Properties), the new page style is missing. How can that be?
I'm not very adept at handling templates so it may be some elementary mistake of mine, but I can't figure it out.
Monica
Last edited by RoryOF on Sun Aug 11, 2013 3:09 pm, edited 2 times in total.
Reason: Added green tick [RoryOF, Moderator]
AOO 4.1.0 (German) on Ubuntu 14.04
Etymologist
 
Posts: 48
Joined: Mon Jun 18, 2012 4:15 pm

Re: Page style in template doesn't appear in document

Postby RoryOF » Fri Aug 09, 2013 5:37 pm

Is your Stylist (F11) set to show All Styles or Applied Styles (dropdown at bottom of Stylist window)?
Apache OpenOffice 4.1.10 on Xubuntu 20.04.2 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 32536
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Page style in template doesn't appear in document

Postby Etymologist » Fri Aug 09, 2013 6:03 pm

It's set to All Styles (but it's F11, not F5).
AOO 4.1.0 (German) on Ubuntu 14.04
Etymologist
 
Posts: 48
Joined: Mon Jun 18, 2012 4:15 pm

Re: Page style in template doesn't appear in document

Postby RoryOF » Fri Aug 09, 2013 6:10 pm

Then I have no suggestion - I'm not a frequent Template user. Perhaps some other volunteer will have a suggestion.

I have corrected my shortcut reference for the Stylist - I'm deafened by outside noise at present which stops me thinking clearly.
Apache OpenOffice 4.1.10 on Xubuntu 20.04.2 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 32536
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Page style in template doesn't appear in document

Postby Etymologist » Fri Aug 09, 2013 6:12 pm

My condolences!
AOO 4.1.0 (German) on Ubuntu 14.04
Etymologist
 
Posts: 48
Joined: Mon Jun 18, 2012 4:15 pm

[solved] Page style in template doesn't appear in document

Postby Etymologist » Sun Aug 11, 2013 2:35 pm

"Solved" isn't quite the right term; the problem has simply ceased to exist...No wonder no one could think of anything else to say about it.
AOO 4.1.0 (German) on Ubuntu 14.04
Etymologist
 
Posts: 48
Joined: Mon Jun 18, 2012 4:15 pm

Re: [Solved] Page style in template doesn't appear in docume

Postby RoryOF » Sun Aug 11, 2013 3:13 pm

Sometimes completely stopping and restarting OpenOffice (easiest way is by a computer restart) can cause things to appear. For example, OpenOffice reads the font list at its startup, so fonts installed after OpenOffice (or OO Quickstarter) has started, do not show. Ditto, as far as I remember, Printers. if a Printer is powered on after OO has started, OO may not see it.
Apache OpenOffice 4.1.10 on Xubuntu 20.04.2 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 32536
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: [Solved] Page style in template doesn't appear in docume

Postby Etymologist » Sun Aug 11, 2013 3:46 pm

Well it's certainly not enough to end OO and restart it because I'd tried that often enough. Must have been the system reboot that did it.
AOO 4.1.0 (German) on Ubuntu 14.04
Etymologist
 
Posts: 48
Joined: Mon Jun 18, 2012 4:15 pm

Re: [Solved] Page style in template doesn't appear in docume

Postby acknak » Sun Aug 11, 2013 9:26 pm

File > Exit then restarting OO is not effective. OO installs something called the "quickstarter" that keeps the bulk of OO loaded and running even after you exit the application. It's supposed to make OO quicker to start because it never really exits. Unfortunately, it also prevents OO from completely refreshing all the settings unless you also tell the quickstarter to exit.

It's easier to simply log out of the system and log in again, or just reboot everything to be absolutely sure.
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3


Return to Templates

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest