OpenOffice 3.4 PDF export Japanese character broken

Discuss setup / installation issues - Add a spell checker, Language pack?

OpenOffice 3.4 PDF export Japanese character broken

Postby daliose » Wed May 09, 2012 4:57 am

Today, I have installed OpenOffice 3.4 on my Windows 7 32bit machine.
Everything seems to work proper, but after I clicked on the PDF export button and OO generated the PDF,
I noticed all Japanese character were simple blocks or not displayed correct. I hadn't this issue in version 3.3 and it would be nice to get this issue fixed.

Maybe someone has a hint?

Maik
OOo 3.0.X on Fedora 8 + Apple OS-X 10.5.5
daliose
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 20, 2008 8:37 am
Location: Japan

Re: OpenOffice 3.4 PDF export Japanese character broken

Postby Hagar Delest » Wed May 09, 2012 2:06 pm

Have you tried to play with the PDF export options to embed the fonts?

Please add '[Solved]' at the beginning of your first post title (edit button) if your issue has been fixed.
AOO 4.1.6 on Xubuntu 19.04 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28545
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: OpenOffice 3.4 PDF export Japanese character broken

Postby daliose » Thu May 10, 2012 1:30 am

I recently checked Tools >> Options for any configuration for the export function, but couldn't find it.
In version 3.3 I never needed to do changes. It worked just from scratch
OOo 3.0.X on Fedora 8 + Apple OS-X 10.5.5
daliose
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 20, 2008 8:37 am
Location: Japan

Re: OpenOffice 3.4 PDF export Japanese character broken

Postby Hagar Delest » Thu May 10, 2012 10:20 am

PDF Export.png

Try to check the PDF/A-1a option so that all the fonts are embedded.
AOO 4.1.6 on Xubuntu 19.04 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28545
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: OpenOffice 3.4 PDF export Japanese character broken

Postby RoryOF » Thu May 10, 2012 10:26 am

The screenshot Hagar has uploaded comes from the dialog that follows selecting Export as PDF. There you are offered four tabs, of which his screenshot is the first. The others will probably not need alteration.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29489
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: OpenOffice 3.4 PDF export Japanese character broken

Postby banben » Sat Jan 12, 2019 8:33 am

Hello,
I don't know where to put this, I am giving a try here.

I have a problem when exporting A PDF file from Open office. It is a half western, half japanese text.
I've checked previous topics on the forum and other places, seems most of the cases are explained by a lack of fonts in the system.

However, I don't think this is my case. I can write in japanese in the text document and I can export a 100% japanese text as a PDF file without problem.
The issue seems to appear when I want to export a mix of western and japanese fonts text, or is it something else?
I've followed instructions to check and uncheck different options for the export without any result. I always get strange symbols for the japanese parts.

What could be the problem?

I am running on OSX Yosemite 10.10.5 and Open Office 4.1.6
Apache OpenOffice 4.1.1
OSX Yosemite 10.10.5
banben
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 12, 2019 8:20 am


Return to Install, Setup and Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests