[Issue] OOo 3.2: Can't paste clipboard to Base form

Issues installing under the Mac OSX - X11 - Aqua

[Issue] OOo 3.2: Can't paste clipboard to Base form

Postby tous » Sat May 22, 2010 1:20 pm

In Openoffice 3.2 Base I can't paste anything from the clipboard to a Base form (any text field within a Base form to be precise) anymore - neither by keyboard shortcurt nor by selecting "Patse" in the "Edit"-menu.

Apart from that, copy and paste works within and across other OOo-applications (tried Writer and Calc).

Copying highlighted text from a Base form and pasting it elewhere (e.g. in Writer) also works. Only paste doesn't, no matter where the content of the clipboard has been copied from (another OOo-application, any other application or the same Base form).

It used to work in OOo 3.1.1.

My system:

MacBook Pro
Mac OS X Version 10.5.6
CPU: 2.5 GHz Intel Core 2 Duo
RAM: 2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

To avoid update problems I uninstalled OOo 3.1.1 and manually deleted the OOo user profile before installing 3.2.

I tested on another Mac:

iMac:
Mac OS X Version 10.5.8
CPU: 2.66 GHz Intel Core 2 Duo
RAM: 4 GB 1067 MHz DDR3

Same problem here - and that machine didn't have any older version of OOo previously installed at all.

I originally encountered the problem with an ODB-file created under 3.0 (worked on newer verions up to 3.1.1 an doesn't have any other problems) that connects to MySQL via jdbc. To make sure it's not a problem with that ODB-file I created simple test database under 3.2 (using HSQLDB, quickly clicked together through the Base wizard): same problem (on both machines).

In OOo Base 3.2 Windows version everything works fine (tested with both files).

I searched forums for a while, found a few posts about various clipboard problems under Mac OSX (mostly related to older versions of OOo) but nothing of any help for me.

Does anyone have the same problem? Or even a solution? Or at least any kind of hint ... ?
Last edited by Hagar Delest on Sat May 22, 2010 9:13 pm, edited 1 time in total.
Reason: Tagged the thread as issue (link to a bug report).
OpenOffice 3.2 on MacOS 10.5
tous
 
Posts: 2
Joined: Sat May 22, 2010 1:15 pm

Re: OOo 3.2: Can't paste to Base form

Postby lgusaas » Sat May 22, 2010 4:51 pm

I tested and can't paste into Base form either. I'd suggest filing a bug report. See "[Tutorial] Reporting bugs or suggestions"
viewtopic.php?f=74&t=13490

After filing report, post the report number here and I will vote for the issue.
Larry I. Gusaas
Moose Jaw, SK Canada
Website: http://larry-gusaas.com
"An artist is never ahead of his time but most people are far behind theirs." Edgard Varese
Apache OpenOffice 4.1.7 — MacBook Pro(Retina)—macOS Ver.10.15.6 Catalina
lgusaas
Volunteer
 
Posts: 1561
Joined: Sun Mar 30, 2008 8:32 pm
Location: Moose Jaw, SK Canada

Re: OOo 3.2: Can't paste to Base form

Postby tous » Sat May 22, 2010 9:10 pm

There you go:

http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=111775

Thanks for testing & confirming this issue!
OpenOffice 3.2 on MacOS 10.5
tous
 
Posts: 2
Joined: Sat May 22, 2010 1:15 pm

Re: [Issue] OOo 3.2: Can't paste clipboard to Base form

Postby s_schreiber » Sat Jun 12, 2010 9:21 pm

I, too, cannot paste into the form that I created to populate my OO.o database. I am on a MacPro Quad-Core Intel Xeon with 2 GB of RAM. I will go and vote that this bug be worked on.

Many thanks.

Edit to this post:
Tried voting on this in the bugs area and it tells me I am not logged in. When I re-enter my login info it says that it is not correct. So I cannot vote on this. But I hope it will be fixed soon.
OpenOffice.org 3.2.0 [320m8(Build:9472)]
MacPro Quad-Core Intel Xeon OS 10.6.3
s_schreiber
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 12, 2010 9:01 pm

Re: [Issue] OOo 3.2: Can't paste clipboard to Base form

Postby TheGurkha » Sat Jun 12, 2010 9:36 pm

s_schreiber wrote:Tried voting on this in the bugs area and it tells me I am not logged in. When I re-enter my login info it says that it is not correct. So I cannot vote on this. But I hope it will be fixed soon.


It is a different web site altogether, not related to this one, so you have to register for it separately.
Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn, LibreOffice Version: 4.3.3.2
Gurkha Welfare Trust
User avatar
TheGurkha
Volunteer
 
Posts: 6482
Joined: Thu Mar 13, 2008 12:13 pm
Location: North Wales, UK.

Re: [Issue] OOo 3.2: Can't paste clipboard to Base form

Postby s_schreiber » Sat Jun 12, 2010 9:50 pm

Oh, thanks for the tip! I will do that. :-)
OpenOffice.org 3.2.0 [320m8(Build:9472)]
MacPro Quad-Core Intel Xeon OS 10.6.3
s_schreiber
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 12, 2010 9:01 pm

Re: [Issue] OOo 3.2: Can't paste clipboard to Base form

Postby Hadouma » Wed Oct 06, 2010 10:26 am

Read in the issue, this can't be fixed because it is a MacOS problem. Why do other (MacOS) applications not have similar problems ? If it were a MacOS problem, surely other apps would suffer from this as well ?
OpenOffice 4.1.0
MacOS 10.9.2
Hadouma
 
Posts: 20
Joined: Wed Nov 11, 2009 10:47 am


Return to Mac OSX

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest