Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix for AOO

Home made tutorials, by users, for users
Forum rules
No question in this forum please
For any question related to a topic, create a new thread in the relevant section.

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix

Postby nevermundahne » Wed Dec 20, 2017 11:54 pm

No to the first question, and we use Chrome, but the attempt to install the dictionary was after the problem.
Windows 10, 64 bit
Open Office 4.1.4
nevermundahne
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 20, 2017 8:35 pm

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix

Postby MikiUh » Wed Dec 27, 2017 4:58 am

Hello Sirs,
Followed your instructions to the letter, but at step 8, there was a + sign in front of the config_backend_cleaner that instantly disappeared and the RUN button was disabled. I am sure I am doing something wrong somewhere, but where? and what? :crazy:
Much obliged for your help.
M. U. Toronto
BTW had to install the JRE before getting anywhere
windows 8 open office 4.1.2. AOO412m3(Build:9782) - Rev. 1709696
2015-10-21 09:53:29 (Mi, 21 Okt 2015)
MikiUh
 
Posts: 5
Joined: Mon Feb 15, 2016 10:55 pm

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix

Postby MikiUh » Wed Dec 27, 2017 5:13 am

Hello,
Further to my previous postȘ After tinkering with the macro file got it to run and produced a log (see attached) problem not fixed though ...
Love,
M.U.
Attachments
2017 12 26 python script log.odt
(17.77 KiB) Downloaded 14 times
windows 8 open office 4.1.2. AOO412m3(Build:9782) - Rev. 1709696
2015-10-21 09:53:29 (Mi, 21 Okt 2015)
MikiUh
 
Posts: 5
Joined: Mon Feb 15, 2016 10:55 pm

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix

Postby John_Ha » Wed Dec 27, 2017 10:18 am

Are you absolutely certain you followed the instructions exactly? Hundreds of other people have used the macro without problems so it is almost certain that you are doing something wrong. Try again.

If it still does not work then

1. Reset your profile - see Resetting the user profile

2. Uninstall all your dictionaries by Tools > Extension Manager. Highlight each dictionary in turn > Remove.

3. Reinstall the dictionaries you want by clicking Get more extensions on line ..., and searching for the dictionaries you want.

For more assistance see [Troubleshooting] Spell check in OpenOfficee and [Solved] No dictionary present in OpenOffice
AOO 4.1.5, Windows 7 Home 64 bit

See the Writer Manual, the Writer FAQ, the Writer Tutorials and the up to date Writer guide for information. Click the Help button on a pop-up window for extensive help on that function.
John_Ha
Volunteer
 
Posts: 4857
Joined: Fri Sep 18, 2009 5:51 pm
Location: UK

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix

Postby MikiUh » Thu Dec 28, 2017 1:28 am

Thank you John_Ha,
I went the easier and brute force way of scratching the "user" folder ... after I restarted OpenOfice I was only prompted to enter my name and, when the document opened, it was all cool. I am afraid this is going to repeat upon each upgrade (I already had this issue twice)... can't you get a developer to fix this for good? When I was coding for mainframes we found the root cause and put in code that resolved it permanently. Did IT change that much since :shock: ? Coding is coding is coding after all.
Still, love and use and recommend your product and always will
windows 8 open office 4.1.2. AOO412m3(Build:9782) - Rev. 1709696
2015-10-21 09:53:29 (Mi, 21 Okt 2015)
MikiUh
 
Posts: 5
Joined: Mon Feb 15, 2016 10:55 pm

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix

Postby robleyd » Thu Dec 28, 2017 6:22 am

Regrettably there is still no cure for user problems :-) The cause is often shutting down the OS before the system has had time to write cached data to disk.
Cheers
David
Apache OpenOffice 4.1.4 - Windows 7
Apache OpenOffice 4.1.5 - Slackware 14.2 - 64 bit
User avatar
robleyd
Moderator
 
Posts: 1219
Joined: Mon Aug 19, 2013 3:47 am
Location: Murbko, Australia

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix

Postby John_Ha » Thu Dec 28, 2017 5:47 pm

MikiUh wrote:I am afraid this is going to repeat upon each upgrade (I already had this issue twice)...

It does not happen on upgrade.

MikiUh wrote:can't you get a developer to fix this for good?

It is being looked at but at present the advice is "Don't be too hasty to slam the laptop lid shut while AOO is still writing data to disk".

MikiUh wrote:love and use and recommend your product and always will

It's not "our" product. We are users like you.
AOO 4.1.5, Windows 7 Home 64 bit

See the Writer Manual, the Writer FAQ, the Writer Tutorials and the up to date Writer guide for information. Click the Help button on a pop-up window for extensive help on that function.
John_Ha
Volunteer
 
Posts: 4857
Joined: Fri Sep 18, 2009 5:51 pm
Location: UK

Re: Spell checker "red wriggly lines" - beta test fix

Postby genesan212 » Sat Jan 06, 2018 1:09 am

The macro provided to correct the error with Version 4.1.4 and Version 4.1.5 worked like a charm.

It does involve following the instructions of creating the appropriately identified sub-folder, downloading the macro within a zip file, extracting the file and placing it in the earlier identified sub-folder.

Shame this was required but definitely resolved the issue.

Want to search for the zip file <<config_backend_cleaner.py.zip>>. You will need the instructions from this posting.
OpenOffice 4.1.5 / Windows 10
genesan212
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 06, 2018 1:01 am

Previous

Return to Tutorials

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest