[Solved] Some text missing after sending email attachment

Discuss the word processor

[Solved] Some text missing after sending email attachment

Postby Kennyp » Wed May 20, 2020 4:23 am

I created a document using open office and attached the document to an outlook email. When the recipient opened the attachment the last paragraph was missing. This seems to be happening every time I do this
Last edited by Hagar Delest on Wed May 20, 2020 10:16 am, edited 1 time in total.
Reason: tagged solved
open office 4 windows 7
Kennyp
 
Posts: 2
Joined: Wed May 20, 2020 4:13 am

Re: some text missing after sending email attachment

Postby FJCC » Wed May 20, 2020 4:52 am

What format are you saving the document in?
Can you post an example document here?
This has been seen before in this thread. There was no clear resolution in that case but it is worth reading.
If you are saving the documents in doc format, can you try sending it as an odt file? Word can open that format.
Windows 10 and Linux Mint, since 2017
If your question is answered, please go to your first post, select the Edit button, and add [Solved] to the beginning of the title.
FJCC
Moderator
 
Posts: 7752
Joined: Sat Nov 08, 2008 8:08 pm
Location: Colorado, USA

Re: some text missing after sending email attachment

Postby robleyd » Wed May 20, 2020 4:53 am

In what format are you saving the document - as an OpenOffice document or perhaps as a Microsoft Office document?
Cheers
David
Apache OpenOffice 420m2(Build:9821) - Slackware 14.2 - 64 bit
LibreOffice 6.0.7.3 - Slackware 14.2 - 64 bit
Apache OpenOffice 4.1.4 - Windows 7 Virtual machine
User avatar
robleyd
Moderator
 
Posts: 3467
Joined: Mon Aug 19, 2013 3:47 am
Location: Murbko, Australia

Re: some text missing after sending email attachment

Postby RoryOF » Wed May 20, 2020 8:54 am

The OO .doc filter, in some recensions, omits the last paragraph; the workaround is to place an empty line at the end of the documents.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 20.04.1 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31451
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: some text missing after sending email attachment

Postby Kennyp » Wed May 20, 2020 9:11 am

Seems to have solved the problem. Thank you
open office 4 windows 7
Kennyp
 
Posts: 2
Joined: Wed May 20, 2020 4:13 am


Return to Writer

Who is online

Users browsing this forum: shubhamswaraj20199 and 21 guests