Templates copied to template folder not working

Discuss setup / installation issues - Add a spell checker, Language pack?

Templates copied to template folder not working

Postby tnitemare » Sun Dec 16, 2018 7:27 am

Hi,
I had downloaded some templates to my Open Office 4, and copied them to the template folder in the new version 4.1.6.

The template folder is in the Open Office/presets folder. I tried to import them into the My Templates folder within the program, and it told me I already had them. I looked and they were inside the folder, however, when I try to use any of them, they do not show up in the list.

I need to use templates for mailing labels for various reasons. I have a template file called: avery_8192_dvd_label.ott that I need to use often.
Attached is a screenshot of the others. Please tell me how to use these templates or if they are no good anymore. They're from 2014.
Thank you in advance, help is appreciated.

Marlene
Attachments
OpenOffice Templates list.jpg
Template Files downloaded
Windows 7 Home Premium with Open Office 4.1.1
tnitemare
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 29, 2014 6:30 am

Re: Templates copied to template folder not working

Postby Bill » Sun Dec 16, 2018 9:44 am

Select Tools > Options > OpenOffice > Paths and look at the path for "Templates". Try putting the templates there instead of in program files. I haven't found any documentation about using the template folder in program files.
AOO 4.1.6 and LO 6.2.0.3 on Manjaro MATE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7325
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Templates copied to template folder not working

Postby Zizi64 » Sun Dec 16, 2018 10:21 am

Or use the bulit-in template organizer function instead of the pure copying method.



But... why you need put these templates into the template store of the office suite?

You can open the templates as you can open the normal documents from any place. File - Open...
Or double click on the file name...
Tibor Kovacs, Hungary; LO6.1.6 on Win7-10 x64Prof.
PortableApps, winPenPack: LO3.3.0-6.2.5; AOO4.1.6
Please, edit the initial post in the topic: add the word [Solved] at the beginning of the subject line - if your problem has been solved.
User avatar
Zizi64
Volunteer
 
Posts: 8225
Joined: Wed May 26, 2010 7:55 am
Location: Budapest, Hungary

Re: Templates copied to template folder not working

Postby Bill » Sun Dec 16, 2018 12:30 pm

tnitemare wrote:The template folder is in the Open Office/presets folder. I tried to import them into the My Templates folder within the program, and it told me I already had them. I looked and they were inside the folder, however, when I try to use any of them, they do not show up in the list.

"My Templates" looks like a folder, but it's actually a list of files that could be in several different folders. By default, "My Templates" only looks for files in the template folder in the user profile. You can tell "My Templates" to also look for files in the template folder in program files. Select Tools > Options > OpenOffice > Paths > Templates, then click "Edit". On the Edit Paths dialog, click "Add", then select the path to the templates folder in program files. After this path is added, the templates should show up in the "My Templates" list.
AOO 4.1.6 and LO 6.2.0.3 on Manjaro MATE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7325
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am


Return to Install, Setup and Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests