[Solved] Installation problem windows 10

Discuss setup / installation issues - Add a spell checker, Language pack?

[Solved] Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Thu Oct 22, 2015 6:51 pm

I have used OO for years with no problems till I "upgraded" to windows 10 and tried to reinstall OO.
When nearly at the end of installation I get the error "error occurred during registration of extensions" . Installation rolls back when the error OK box is clicked. If I do not click the error ok box but click the OO desktop icon I get the error " application failed to start because the side by side configuration is incorrect". I have tried all suggestions I can find on this website without any solution working. Can anyone help with any ideas.
Last edited by thomasjk on Thu Nov 12, 2015 6:31 am, edited 1 time in total.
Reason: Mark thread [Solved] and add green checkmark
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby RusselB » Thu Oct 22, 2015 10:27 pm

idea: Revert back to Windows 7 while still in the 30 day rollback period... hoping that you haven't already exceeded that time frame.
OpenOffice 4.1.7 and LibreOffice 6.3.3.2 on Windows 7 Pro & Ultimate
If you believe your problem has been resolved, please go to your first post in this topic, click the Edit button and add [Solved] to the beginning of the Subject line.
User avatar
RusselB
Moderator
 
Posts: 5658
Joined: Fri Jan 03, 2014 7:31 am
Location: Sarnia, ON

Re: Installation problem windows 10

Postby Bill » Thu Oct 22, 2015 11:44 pm

The problem might not be fixed by going back to Windows 7. This error has occurred for a few user long before Windows 10. Use the Search box above to find old threads where this was discussed.
AOO 4.1.7 and LO 6.3.2.2 on Manjaro KDE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7428
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Mon Oct 26, 2015 5:04 pm

W7 - I am long past the return date.
Search other posts- I have searched and read and tried every suggested solution but none works.
So help still needed.
I am having to use MS Office so I want to get back to OO asap.
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby RoryOF » Mon Oct 26, 2015 5:13 pm

You may need to install a 32 bit Java on your computer. This you must download from
http://www.java.com - it will have 586 in its file name; and choose Java 7 or 8. It will run alongside a 64 bit Java. You may then, if OO installs OK, need to select this Java (once only necessary) in /Tools /Options /OpenOffice : Java so that any Java using extensions run correctly.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29863
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Mon Oct 26, 2015 6:51 pm

Thanks for that . I have checked and have both 32 and 64 bit versions. v8 update 65. Still no joy. Is there any other source of help for OO that could help?
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby RoryOF » Mon Oct 26, 2015 6:58 pm

Start Windows in Safe Mode, then run OpenOffice. If it runs stable in that mode the culprit is some program or driver that runs in Windows normal mode. What this might be is difficult to say - obvious candidates are programs such as antivirus or fire walls which touch open OpenOffice files; sometimes a running continual backup service has been reported to cause such a problem: Comodo was one such some years ago - I'm not sure if it still is.

Also any utility that touches or monitors the clipboard has been suggested as causing crashes. The most prominent of these is (was?) Skype.

I don't run Windows other than very rarely an old copy for access to 20 years of legacy files, so cannot help with personal experience, only with reports gleaned from the OO en-Forum.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29863
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Mon Oct 26, 2015 7:30 pm

Thanks again. Tried safe mode but "windows installation service not accessible in safe mode", so out of safe and uninstalled skype, disconnected from internet, closed avast, ran ccleaner, and still it wont install. :cry:
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby RoryOF » Mon Oct 26, 2015 7:44 pm

Before you try installing again, delete or rename your OpenOffice user profile. If this exists, as it does from the old OO installation, it is picked up by the new installation. Delete or rename it. As you are using Windows do this by:

Open File Explorer. Copy and paste %appdata%\OpenOffice\3 in the File Explorer Address Bar and press Enter. Delete or Rename the "user" folder. Now try to install OpenOffice. If it installs you will have to download and install any extensions you had installed previously.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29863
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation problem windows 10

Postby Bill » Mon Oct 26, 2015 8:36 pm

This is a problem with the MS VC++2008 Redistributable installation/configuration. Right-click the Start button and select "Programs and Features". What versions of the Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable are installed? There should be at least 4 versions on 64-bit Windows 10 if you had OOo 3.3 installed and started the upgrade to AOO 4.1.1.
AOO 4.1.7 and LO 6.3.2.2 on Manjaro KDE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7428
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Tue Oct 27, 2015 12:29 am

Thanks RoryOF. Already done that, deleted all OO when there were problems after "upgrading" to W 10, so now have nothing installed. One remaining bit somewhere, as part of the failed installation the screen with Name and Orgainisation is pre filled in, so this information must be coming from somewhere that maybe should be deleted if I knew where it was.

Thanks Bill, I have a lot of MS VC Redistributable seven in all.
2005 Redistributable
2008 x64 9.0.3
2008 x86 9.0.3
2010 x64 10.0
2010 x86 10.0
2012 x64 11.0
2012 x86 11.0
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby Bill » Tue Oct 27, 2015 1:28 am

The numbers are incomplete. Please post the full numbers for the 2008 Redistributables.
AOO 4.1.7 and LO 6.3.2.2 on Manjaro KDE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7428
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Tue Oct 27, 2015 6:16 pm

The complete numbers ;-
2005 Redistributable 8.0.56336
2008 x64 9.0.30729.6161
2008 x86 9.0.30729.6161
2010 x64 10.0.30319
2010 x86 10.0.30319
2012 x64 11.0.50727.1
2012 x86 11.0.50727.1

also I downloaded 2015 both versions 14.0.23026.0
thanks again.
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby Bill » Tue Oct 27, 2015 7:27 pm

The versions of the MSVC++ 2008 redistributable required for AOO 4.1.1 are installed. Unfortunately, this is a problem which has proven difficult if not impossible to duplicate or solve in the past. Have you tried just restarting the computer and installing again? If that doesn't work, here is one of the more recent solutions which you can try:

WINDOWS 10 error The application has failed to start because the side by side configuration is incorrect.
AOO 4.1.7 and LO 6.3.2.2 on Manjaro KDE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7428
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Wed Oct 28, 2015 12:02 am

Have tried repeatedly to restart and install.
Thanks for the link. So far have tried-
sfc/scannow gave - errors found , unable to fix some.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth gave - the component store is repairable

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth gave - error 0x800f081f source file could not be found

various references to log files which I have saved but don't have knowledge to understand them.

Next step to try from the link is repair from installation disc.
I really do appreciate your suggestions, thanks
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Wed Nov 11, 2015 9:30 pm

I thought that oo 4.1.2 might have solved the problem but no such luck. Is there no way I can find out the reason and fix this problem?
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby RoryOF » Wed Nov 11, 2015 9:34 pm

I think the first thing you have to do is get the disk straightened out with sfc /scannow. Try running that in Safe Mode.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29863
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Wed Nov 11, 2015 10:37 pm

OK SFC/scannow found corrupt files but was not able to fix some. It produced a large logfile with lots of failures noted like
Failed to internally open package
Failed to OpenPackage using worker session
Extraction of file: update.ses failed because it is not present in the container
Failed to stage execution chain
Failed to process single phase execution
Failed to get inventory
etc etc , none of which I understand
I am downloading another copy of W10 to burn to disc, but not sure if this will repair the OS.
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Thu Nov 12, 2015 2:01 am

SUCCESS
New download of W 10 installed and OO4.1.2 installed first time. Thanks for everybody's help.
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm

Re: Installation problem windows 10

Postby Bill » Thu Nov 12, 2015 3:40 am

I was browsing TenForums.com and came across this discussion about the DISM error:

:( DISM (Error 0x800f081f) and SFC (Failed to Repair)
AOO 4.1.7 and LO 6.3.2.2 on Manjaro KDE
Bill
Volunteer
 
Posts: 7428
Joined: Sat Nov 24, 2007 6:48 am

Re: [Solved] Installation problem windows 10

Postby samlcampbell » Thu Nov 12, 2015 12:53 pm

Had a look at That ten forum thread . I did nit bother with iso burning or flashdrives. Just downloaded w10 and installed it. Found it confusing how it asked about keeping apps instead of programs. Was used to xp and w7 options to install or repair so was worried about losing stuff. All I lost was a few hours as the screen told me to sit back and relax.
Open Office 3.3 Windows 7 pro 64bit
samlcampbell
 
Posts: 15
Joined: Fri Aug 31, 2012 8:32 pm


Return to Install, Setup and Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests