[Solved] SQL Status: HY000

Discuss setup / installation issues - Add a spell checker, Language pack?

[Solved] SQL Status: HY000

Postby BPillard » Fri Dec 12, 2008 2:37 am

I am using Open Office 3.0 and simply want to print address labels for Christmas cards.
I have a label file that accesses an odb address file.
I successfully have entered 39 records, but every time I try to add the next record, I get an error message: Error inserting the new record
I can click on ok or more. When I click on more, I see two errors in the error list. Under description, the first one says Error inserting the new record
The second one says SQL Status: HY000

That is all the error info I get. I have no idea what the problem is. I am using Windows XP.
Can anyone help?
Last edited by BPillard on Fri Dec 19, 2008 2:27 am, edited 1 time in total.
OOo 3.0.X on Ms Windows XP
BPillard
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 12, 2008 2:26 am

Re: SQL Status: HY000

Postby r4zoli » Tue Dec 16, 2008 12:59 pm

In OOo Base all table must have a primary key, your table has it?
AOO 4.0 and LibO 4 on Win 8
Hungarian forum co-admin
User avatar
r4zoli
Volunteer
 
Posts: 2882
Joined: Mon Nov 19, 2007 8:23 pm
Location: Budapest, Hungary

Re: SQL Status: HY000

Postby BPillard » Wed Dec 17, 2008 3:31 am

No it doesn'n have a primary key. How can I add one?
OOo 3.0.X on Ms Windows XP
BPillard
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 12, 2008 2:26 am

Re: SQL Status: HY000

Postby r4zoli » Wed Dec 17, 2008 9:54 am

Open your table in edit mode, right click on gray square before field which contain non recurring values for record.
If you don't have such field, create new one with integer type, with autoincrement settings.
AOO 4.0 and LibO 4 on Win 8
Hungarian forum co-admin
User avatar
r4zoli
Volunteer
 
Posts: 2882
Joined: Mon Nov 19, 2007 8:23 pm
Location: Budapest, Hungary

Re: SQL Status: HY000

Postby BPillard » Thu Dec 18, 2008 3:13 am

Thanks for your help. Now, I can't find out how to identify this as solved.
OOo 3.0.X on Ms Windows XP
BPillard
 
Posts: 3
Joined: Fri Dec 12, 2008 2:26 am

Re: SQL Status: HY000

Postby r4zoli » Thu Dec 18, 2008 8:18 am

Go to the first post, and edit Subject and add [Solved], or use green tick (as you used in last post) on first post.
AOO 4.0 and LibO 4 on Win 8
Hungarian forum co-admin
User avatar
r4zoli
Volunteer
 
Posts: 2882
Joined: Mon Nov 19, 2007 8:23 pm
Location: Budapest, Hungary


Return to Install, Setup and Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests