[Solved] Problem accessing the forum

Let us know how we are doing -

[Solved] Problem accessing the forum

Postby Nocton » Thu Mar 21, 2013 2:12 pm

For the last week or so, when I try to access the form web site I get the meassge:
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Too many connections [1040]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.

Sometimes the site seems to be down for most of the day. Other times, as today, the problem had cleared when I retried after about an hour.

Regards, Nocton
Last edited by Hagar Delest on Mon Sep 30, 2013 9:54 pm, edited 1 time in total.
Reason: tagged [Solved].
OpenOffice 4.2.0 on Windows 10
Nocton
Volunteer
 
Posts: 491
Joined: Fri Nov 05, 2010 10:27 am
Location: UK

Re: Problem accessing the forum

Postby crusader » Thu Mar 21, 2013 2:53 pm

Amen!
LO 6.x on Linux Mint 18.2 Cinnamon
A candle loses nothing by lighting another candle.
crusader
Volunteer
 
Posts: 478
Joined: Sun Jan 20, 2008 5:06 am

Re: Problem accessing the forum

Postby RoryOF » Thu Mar 21, 2013 2:59 pm

The response from Apache Infra to a query from the Fr forum was
Result of my dialog with #asfinfra
[11:15] <@pctony> fr__: this service is technically a community run service
[11:15] <fr__> i don't know what is mean
[11:16] <@pctony> basically it means, in plain english, this is not truly an infra issue.
[11:18] <fr__> well how can we fixed this issue?
[11:20] <@pctony> fr__: I can restart the webservice, but this wont fix the problem! The issue is that MySQL has not been tuned and needs to be. You should contact the OOO community.


We need someone with MYSQL config skills, which I haven't. Any volunteers?
Apache OpenOffice 4.1.5 on Xubuntu 18.04 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 27338
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Problem accessing the forum

Postby Villeroy » Thu Mar 21, 2013 3:18 pm

Please, edit this topic's initial post and add "[Solved]" to the subject line if your problem has been solved.
Ubuntu 18.04, OpenOffice 4.x & LibreOffice 6.x
User avatar
Villeroy
Volunteer
 
Posts: 25763
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:35 am
Location: Germany

Re: Problem accessing the forum

Postby Nocton » Thu Mar 21, 2013 7:46 pm

Thank you, Villeroy. So what we really need is to trap the error and give an informative message. Or permit more connections.
OpenOffice 4.2.0 on Windows 10
Nocton
Volunteer
 
Posts: 491
Joined: Fri Nov 05, 2010 10:27 am
Location: UK

Re: Problem accessing the forum

Postby RoryOF » Thu Mar 21, 2013 7:53 pm

It may need more analysis than just giving it more connections. Note that the number of connected users reported has remained at 294 since 25 October 2012; on some Forum crash occasions I have noted perhaps 120 Users - a long way off the 294. Perhaps there is some form of slowloris or other denial of service attack taking place.

Other notes remark that the "too many connections error" can arise as a spurious message from from full system logs or insufficient disk space.
Apache OpenOffice 4.1.5 on Xubuntu 18.04 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 27338
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Problem accessing the forum

Postby B Marcelly » Fri Mar 22, 2013 7:02 pm

Thinking about it, it looks like the connections to the server are never released, at least in some cases. That would explain the growing number of connections, until the limit is reached.
Bernard

OpenOffice.org 1.1.5 / Apache OpenOffice 4.1.1 / LibreOffice 5.0.5
MS-Windows 7 Home SP1
B Marcelly
Volunteer
 
Posts: 1160
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:26 am
Location: France, Paris area

Re: Problem accessing the forum

Postby acknak » Fri Mar 22, 2013 8:09 pm

So the forum is "community managed" ... has anyone contacted our admin, imacat memberlist.php?mode=viewprofile&u=54688

I just assumed that the problem affected more than just us (the problem seems to be something new) and either the Apache folks were looking into it, or that imacat would learn of the problem "somehow".

I guess we should have previously worked out what to do when a problem comes up :oops:
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3

Re: Problem accessing the forum

Postby RoryOF » Fri Mar 22, 2013 8:21 pm

Apparently the master Forum page works, but some, if not all, of the Forums may be intermittent.
Apache OpenOffice 4.1.5 on Xubuntu 18.04 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 27338
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Problem accessing the forum

Postby RPG » Fri Mar 22, 2013 8:54 pm

Hello

There are also problems for the Dutch forum. The problems seems not always on the same time.

Romke
LibreOffice 6.1.3.1 on openSUSE Leap 15
RPG
Volunteer
 
Posts: 2141
Joined: Tue Apr 14, 2009 7:15 pm
Location: Netherlands

Re: Problem accessing the forum

Postby Hagar Delest » Fri Mar 22, 2013 11:36 pm

acknak wrote:So the forum is "community managed" ... has anyone contacted our admin, imacat memberlist.php?mode=viewprofile&u=54688

Yes, I did on Mar. 14th and she replied that she would have a look.

acknak wrote:I guess we should have previously worked out what to do when a problem comes up :oops:

That's why we had asked for an additional admin on the mailing list, which led to imacat as new admin.
AOO 4.1.5 on Xubuntu 18.04 and on Windows 7 (with winPenPack port).

Off line until Oct. 29
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28231
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Problem accessing the forum

Postby acknak » Sat Mar 23, 2013 3:41 am

Hagar Delest wrote:...
acknak wrote:I guess we should have previously worked out what to do when a problem comes up :oops:

That's why we had asked for an additional admin on the mailing list, which led to imacat as new admin.

Sorry, I meant a protocol for a situation like this: who would take charge of contacting the admin, and how, since the forum could be off line.

This wasn't needed when Terry was the admin, as he was also using the forum. But now we need some defined way to make sure that the admin knows when there's a problem--and that we can know that it's being looked at.
AOO4/LO5 • Linux • Fedora 23
User avatar
acknak
Moderator
 
Posts: 22756
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:25 am
Location: USA:NJ:E3

Re: Problem accessing the forum

Postby Hagar Delest » Sat Mar 23, 2013 1:05 pm

When I see problems, I send a mail directly to imacat. I fear that Drew has other priorities for the moment. Since nor the dev mailing list nor infra team is of any real support, we are on our own. So imacat is the only one who can help quickly. But due to the different time zone and perhaps her own workload, reactivity is much less good than with Terry.

If someone has some skills with such technical field, we could appoint him admin too.
AOO 4.1.5 on Xubuntu 18.04 and on Windows 7 (with winPenPack port).

Off line until Oct. 29
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28231
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France


Return to Site Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests