[Solved] Attachment behavior (since upgrade to phpBB 3.0.1?)

Let us know how we are doing -

[Solved] Attachment behavior (since upgrade to phpBB 3.0.1?)

Postby Hagar Delest » Sun May 04, 2008 9:54 am

When you click an attachment here to download, is the file extension recognized by your browser? I used to have that behavior (.odt would be open with OOo then for example) but from a while, it just downloads, no dialog to open it with any application.

I've had troubles with my system so I'm not sure if it comes from my side or not (MIME issue?).
Last edited by Hagar Delest on Thu Oct 04, 2012 10:38 pm, edited 1 time in total.
Reason: tagged [Solved].
AOO 4.1.6 on Xubuntu 19.04 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28543
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Upgrade to phpBB 3.0.1

Postby DrewJensen » Sun May 04, 2008 1:05 pm

Did you ever have it with this forum? - I didn't think opened ( vs download ) ever here.

I'll move this to a new thread to continue the actual feature:
Should it? - actually it really should I suppose, at least for ODF files.
Should it be an option? - again I would think so
Would it make sense for it to open in a separate window?
Anyway, not sure how we would turn that on. Patch the phpBB code, use a java script?
Former member of The Document Foundation
Former member of Apache OpenOffice PMC
LibreOffice on Ubuntu 18.04
User avatar
DrewJensen
Volunteer
 
Posts: 1734
Joined: Sat Oct 06, 2007 9:01 pm
Location: Cumberland, MD - USA

Re: Attachment behavior (since upgrade to phpBB 3.0.1?)

Postby Hagar Delest » Sun May 04, 2008 2:39 pm

I've split the thread.

Yes, I had that behavior before. In Firefox, a popup would appear asking if I wanted to open the file with OOo or another application or if I wanted to download it. And there was a check box to set it as the default behavior, see attachment (works fine for a PDF on the French OOo web site):
Popup.png

So something has changed here it seems.

I think that comes from the MIME type that is not sent by the site, so the browser can't see what's arriving and just proposes to save it somewhere.
AOO 4.1.6 on Xubuntu 19.04 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28543
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: Attachment behavior (since upgrade to phpBB 3.0.1?)

Postby Hagar Delest » Wed May 07, 2008 3:38 pm

For the record, it works fine at work on my W2k system. So it must be my Linux box, I'll try to have a look, don't spend time on this!
AOO 4.1.6 on Xubuntu 19.04 and 4.1.5 on Windows 7 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28543
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France


Return to Site Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests