[Solved] Format issue with Report Total

Getting your data onto paper - or the web - Discussing the reports features of Base

[Solved] Format issue with Report Total

Postby Dempewolff » Fri Feb 20, 2015 5:22 am

Probably an easy fix to this one, but i'm :knock:

I have a report using the report builder with grouping and group total and report total. Everything works as expected except the report total forces a new page before it prints.

report footer properties:
force new page=None.

The accumulator field properties:
visable=yes
print repeated values=no
print when group changes=yes

I would like it to print after the last group total (if there is room). I have attached a screen shot with the report footer selected and properties showing:
Hours Report.png

Any ideas or help with this would be appreciated.
Thanks, Peter
Last edited by Dempewolff on Fri Feb 20, 2015 9:46 pm, edited 1 time in total.
Apache OpenOffice 4.1.1
Windows 8.1 64-bit, i7, 2.4GHz, 8GB RAM
Dempewolff
 
Posts: 6
Joined: Mon Jan 05, 2015 11:20 pm

Re: Format issue with Report Total

Postby charlie.it » Fri Feb 20, 2015 9:49 am

Hi, help us to help you: post your file.
charlie
macOS 10.12 Sierra: Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.3.2
Windows 7 pro (VirtualBox): Open Office 4.1.5 - LibreOffice 5.4.4.2
Ubuntu 17.04 LTE (VirtualBox): LibreOffice 5.1.6.2
http://www.charlieopenoffice.altervista.org
User avatar
charlie.it
Volunteer
 
Posts: 311
Joined: Wed Aug 21, 2013 2:12 pm
Location: Italy

Re: Format issue with Report Total

Postby Dempewolff » Fri Feb 20, 2015 4:59 pm

I have the DB attached.

Had to delete a few items to get to < 128KB; this one is operational for this purpose.

The report "Daily Log by Catagory with Hours GT test" uses the Query "Daily Log by Catagory with Hours" with a date criteria of February and a calculated field.

Other than this, there are other issues that need to be addressed in another thread; briefly: a lot of crashes with report builder and corrupted forms.

Thanks, Peter
Attachments
Facility Manager DB - Test.odb
(125.72 KiB) Downloaded 66 times
Apache OpenOffice 4.1.1
Windows 8.1 64-bit, i7, 2.4GHz, 8GB RAM
Dempewolff
 
Posts: 6
Joined: Mon Jan 05, 2015 11:20 pm

Re: Format issue with Report Total

Postby F3K Total » Fri Feb 20, 2015 8:39 pm

Hi,
maybe by introducing a column "One", for all records the same, and grouping by "One"?
R
Attachments
Facility Manager DB - Test.odb
(124.53 KiB) Downloaded 65 times
    MMove 1.0.6
  • Extension for easy, exact positioning of shapes, pictures, controls, frames ...
    my current system
  • Windows 7 OOo, AOO, LOLinux Mint OOo, AOO, LO
F3K Total
Volunteer
 
Posts: 905
Joined: Fri Dec 16, 2011 8:20 pm

[Solved] Format issue with Report Total

Postby Dempewolff » Fri Feb 20, 2015 9:36 pm

Thanks!
Well that worked. Now, I have to figure out why. Good excercise for me to ponder on.
Thanks again for your efforts,
Peter
 Edit:  
Apache OpenOffice 4.1.1
Windows 8.1 64-bit, i7, 2.4GHz, 8GB RAM
Dempewolff
 
Posts: 6
Joined: Mon Jan 05, 2015 11:20 pm


Return to Reporting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest