How to create a macros (wizard) [solved]

Creating a macro - Writing a Script - Using the API

How to create a macros (wizard) [solved]

Postby maria947 » Sun May 03, 2020 7:17 pm

We are a group of students trying to add a functional executable piece to writer.
So we could create a set of documents with fields that get data from a database.
Last edited by maria947 on Sat Jun 20, 2020 6:01 pm, edited 1 time in total.
Apache OpenOffice 4.1.7 Windows 10
maria947
 
Posts: 2
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 am

Re: how to create a macros (wizard)

Postby RoryOF » Sun May 03, 2020 8:09 pm

Look at the works of Andrew Pitonyak at
http://www.pitonyak.org/oo.php and http://www.pitonyak.org/database/

These will probably tell you as much as you need to know about OO macros and databases - do not miss his works on databases at the second URl.
.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.4 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 31232
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: how to create a macros (wizard)

Postby MrProgrammer » Sun May 03, 2020 8:26 pm

Hi, and welcome to the forum.

maria947 wrote:So we could create a set of documents with fields that get data from a database.
This is exactly what Mail Merge does. Maybe you need macros; maybe not. But your project will be 20 times harder if you use macros when Mail Merge would suffice. Read about this feature in Help → Index or in User Guides (PDF) or searching for topics about it in the forum.

XY Problem

If this solved your problem please go to your first post use the Edit button and add [Solved] to the start of the title. You can select the green checkmark icon at the same time.
Mr. Programmer
AOO 4.1.7 Build 9800 on MacOS 10.14.6.   The locale for any menus or Calc formulas in my posts is English (USA).
User avatar
MrProgrammer
Moderator
 
Posts: 3982
Joined: Fri Jun 04, 2010 7:57 pm
Location: Wisconsin, USA

Re: how to create a macros (wizard)

Postby JeJe » Sun May 03, 2020 8:29 pm

Are you asking generally about writing macros or how to create your own wizard using:

https://www.openoffice.org/api/docs/com ... izard.html
Openoffice 4.1.2
Windows 8
JeJe
Volunteer
 
Posts: 1088
Joined: Wed Mar 09, 2016 2:40 pm

Re: how to create a macros (wizard)

Postby maria947 » Sun May 03, 2020 8:50 pm

MrProgrammer wrote:Hi, and welcome to the forum.

maria947 wrote:So we could create a set of documents with fields that get data from a database.
This is exactly what Mail Merge does. Maybe you need macros; maybe not. But your project will be 20 times harder if you use macros when Mail Merge would suffice. Read about this feature in Help → Index or in User Guides (PDF) or searching for topics about it in the forum.

XY Problem


Thank you all for your answers and warm welcome!

I asked the other members of the team for exact information.
The result of our project must be a custom Wizard that is embedded to the menu File and works as an extention.

And yes, we are already having huge difficulties with that. :crazy:

I'll see if those links will help. And will return when we solve the problem)
Attachments
2020-05-03_21-47-43.png
Apache OpenOffice 4.1.7 Windows 10
maria947
 
Posts: 2
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 am

Re: How to create a macros (wizard)

Postby Villeroy » Tue May 05, 2020 12:54 am

Hit F4.
Browse your data source in the left pane and select the right table or query.
Drag column headers into your document or template.
Once you have a template, simply create a new document from it.
Please, edit this topic's initial post and add "[Solved]" to the subject line if your problem has been solved.
Ubuntu 18.04, no OpenOffice, LibreOffice 6.4
User avatar
Villeroy
Volunteer
 
Posts: 28431
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:35 am
Location: Germany


Return to Macros and UNO API

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests