Problem with OLE on OpenOffice 4.1.2 for win on WINE

Issues with installing under all Linux Distributions

Problem with OLE on OpenOffice 4.1.2 for win on WINE

Postby Aoxoa » Fri Jun 17, 2016 3:28 pm

There is an application for Windows32, that works with Excel or OpenOffise through OLE-calls.
Wee use it under Win7 and also under Linux (running with WINE, where wee install also win-ver. of OpenOffice).
Wee use OpenOffise 2.3 and 4.1.1
Under Windows OO 2.3 and OO 4.1.1 work fine.
Under WINE wee has a problem. Version OO 2.3 works fine. Version OO 4.1.1 does not work through OLE.

An error 80040154 (Class not registered) raised in the preparation of this code:

FServiceManager: = CreateOleObject ( 'com.sun.star.ServiceManager')

I wonder who else uses the latest versions of OpenOffise under Wine with OLE-start or is it just us so?
OpenOffice 4.1.1 on Wine / OpenOffice 2.3 on Wine
Aoxoa
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 17, 2016 2:50 pm

Re: Problem with OLE on OpenOffice 4.1.2 for win on WINE

Postby Aoxoa » Mon Jun 20, 2016 7:47 am

Update. This situation only with 64-bit WINE, running on 64-bit machne in 64bit mode. Our App is 32-bit and cant run com.sun.star.ServiceManager.
If Wine running with 32 bit architecture option, our app start ServiceManager fine!
Its possible, registry paths conversion (Prograp files (x86) --> Prograp files) alhoritm on wine creates bugs....
OpenOffice 4.1.1 on Wine / OpenOffice 2.3 on Wine
Aoxoa
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 17, 2016 2:50 pm


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests