[Solved] AOO 4.1 install Ubuntu 14.04 app won't launch

Issues with installing under all Linux Distributions

[Solved] AOO 4.1 install Ubuntu 14.04 app won't launch

Postby aboba » Sat May 31, 2014 5:43 am

I had AOO 4.0.1 installed and it worked fine. I alternate between AOO and LO so have both installed.

Finally downloaded Apache_OpenOffice_4.1.0_Linux_x86-64_install-deb_en-US.tar.gz to install the upgrade

Extracted all files, cd into en-US/ then cd into en-US/DEBS/

next issued $ sudo dpkg -i *deb

Didn't note any errors or warning while the install happened.

next cd into en-US/DEBS/desktop-integration/

and issue $ sudo dpkg -i *deb

again no errors noted

Now try and launch via my already existing icon. doesn't happen.

cd to /opt/openoffice4/program
issue command $ ./soffice

still doesn't launch. Read through /opt/openoffice4/program/soffice and found instruction "uncomment line below if you encounter problems starting soffice on your system" so uncommented line.

issue command $ ./soffice again and the following message appears
/opt/openoffice4/program/soffice.bin: symbol lookup error: /opt/openoffice4/program/libsvxcore.so: undefined symbol: _ZThn1192_NK18SvHeaderTabListBox11GetRowCountEv

Any idea what to do to make AOO 4.1 work??

Thank you.
Last edited by RoryOF on Sun Jun 01, 2014 7:33 pm, edited 1 time in total.
Reason: Added [Solved] and green tick.[RoryOF, Moderator]
OOo 3.0.X on Ubuntu 8.x + Windows XP Pro
aboba
 
Posts: 9
Joined: Thu Apr 09, 2009 5:34 am

Re: AOO 4.1 install Ubuntu 14.04 app won't launch

Postby Hagar Delest » Sat May 31, 2014 11:06 am

Found a similar problem here: Help needed testing pre-beta AOO 4.1.
AOO 4.1.7 on Xubuntu 19.10 and 4.1.5 on Windows 10 (with winPenPack port).
User avatar
Hagar Delest
Moderator
 
Posts: 28589
Joined: Sun Oct 07, 2007 9:07 pm
Location: France

Re: AOO 4.1 install Ubuntu 14.04 app won't launch

Postby aboba » Sun Jun 01, 2014 7:15 pm

[SOLVED] by

sudo apt-get purge openoffice
sudo apt-get update
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get autoremove
cd <more-path-info>/debs/en-US/
sudo dpkg -i *deb
cd desktop-integration/
sudo dpkg -i *deb

Got an error about /usr/bin/soffice already used by package LibreOffice while running the deb in the desktop-integration directory. I did remove the link before install per the Linux preinstall guidelines. After install the link is still not there. AOO and LO both run.
OOo 3.0.X on Ubuntu 8.x + Windows XP Pro
aboba
 
Posts: 9
Joined: Thu Apr 09, 2009 5:34 am

Re: [Solved] AOO 4.1 install Ubuntu 14.04 app won't launch

Postby RoryOF » Sun Jun 01, 2014 7:35 pm

In the days when I used Ubuntu, I always used Synaptic to remove libreoffice-core*. I didn't need to run LibreOffice as well as OpnOffice, and OpenOffice suited 9and suits) my need.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29753
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest