Page 1 of 1

OO 3.2.0 alternates between GTK and Qt

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 4:34 am
by yanyan
I've been observing somewhat annoying behavior with OO 3.2.0 for over 1+ year now. It doesn't bother me so much but i want to figure out what causes it.

When i start up OO for the first time, it uses Gtk for rendering its UI. One way i can verify this is to do a 'fuser -v /usr/local/lib/libgtk*' and libgtk-x11-2.0.so.* shows up as being used by soffice.bin. And it looks like a Gtk program. :-)

This is the normal behavior i'm familiar with.

However, if i run any Qt application (skype, virtualbox) and i start up OO, it switches to using Qt instead of Gtk. Most obvious is the different appearance of the UI, and fuser doesn't show libgtk-x11-2.0.so.* as being used by soffice.bin anymore.

This happens even after the Qt applications have closed. It appears OO gets "locked" into using Qt.

Has anyone ever experienced this?

Re: OO 3.2.0 alternates between GTK and Qt

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 4:10 pm
by yanyan
anybody?

Re: OO 3.2.0 alternates between GTK and Qt

PostPosted: Sun Apr 13, 2014 10:16 pm
by Hagar Delest
For such specific problem, I think that you should ask on the dev mailing list.